Rus aşısı CoviVac için mutabakat anlaşması imzalandı

Rusya'da halkın kullanımına sunulan CoviVac isimli inaktif Covid 19 aşısına ilişkin olarak Türk İlaç, Türkiye'de üretilmesi, ruhsatlandırılması ve dağıtımı için mutabakat imzaladı. Türkiye'de üretilecek olan aşının daha sonra halkın kullanımına sunulması için dağıtımı gerçekleşecek.

Rusya'nın ürettiği koronavirüsle mücadele için kullanılan CoviVac aşısının Türkiye'de üretimi, ruhsatlandırılması ve dağıtımı için anlaşma imzalandı. Türk İlaç tarafından imza altına alınan anlaşmaya göre aşı bundan sonra Türkiye'de de üretilecek. Sonrasında da halkın kullanımına sunulması için dağıtımı gerçekleşecek.

Rus aşısı CoviVac için mutabakat anlaşması imzalandı

Şirketten KAP'a şu açıklama yapıldı:

Rusya Sağlık Bakanlığı tarafından ruhsatlandırılarak halkın kullanımına sunulan CoviVac isimli inaktif Covid 19 aşısı için Rusya'da yapılan görüşmeler neticesinde; İnternational Research Institute for advance Systems (IRIAS)ile aşının Türkiye'de üretilmesi , ruhsatlandırılması ve dağıtımı için yapılacak olan final anlaşmanın temel esaslarını içeren mutabakat anlaşması imzalanmıştır.

Rus aşısı CoviVac için mutabakat anlaşması imzalandı ile ilgili etiketler Korona Koronavirüs salgın rus aşısı korona aşısı
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.