Rumlardan flaş iddia: Türkiye teknik verilerimizi kopyalamış olabilir

Doğu Akdeniz'de Türkiye ve Kuzey Kıbrıs Rum Kesimi arasındaki sondaj gerilimi sürerken, Rum yönetimi sözcüsünden dikkat çeken bir iddia geldi. Yunanistan'ın devlet televizyonu ERT'ye konuşan Rum yönetimi sözcüsü Kiriakos Kuros, ellerinde kesin bir delil olmamakla birlikte, Türkiye'nin sondaj gemisini belirli bir hedefe yönlendirmesini sağlayan verilere ulaştığı kanısında olduklarını söyledi

Rum basınında da salı günü Türkiye'nin Yavuz adlı sondaj gemisini Doğu Akdeniz'de İtalyan enerji şirketi ENI'nin belirlediği noktaya gönderdiği, Türkiye'nin teknik verileri çalarak tahsis edilmiş parsele girdiği yönünde haberler yer almıştı.

Rum yetkilinin söz ettiği bölge, Güney Kıbrıs'ın İtalyan enerji şirketi ENI ve Fransız enerji şirketi Total'e doğal gaz arama ruhsatı verdiği parselde. İki şirketin de, Kıbrıslı Rumlar'ın ekonomik münhasır bölge ilan ettiği alanda bulunan 13 parselin 7'sinde doğal gaz arama ve çıkarma izni bulunuyor.

Rumlardan flaş iddia: Türkiye teknik verilerimizi kopyalamış olabilir

"BELİRLİ BİR NOKTAYA GEMİ GÖNDERDİLER"

 Yunanistan'ın devlet televizyonu ERT'ye konuşan Rum yönetimi sözcüsü Kiriakos Kuros, "Türkiye'nin bir şirketten plan ve çalışmaları çaldığına yönelik bilgi var ve muhtemelen bu bilgi doğru. Bu nedenle belirli bir noktaya gemi gönderdiler" dedi. Rum yetkili, ENI ya da Total'in bu bilgiyi Türkiye ile paylaştığını ima etmediğinin de altını çizdi.

 

Rumlardan flaş iddia: Türkiye teknik verilerimizi kopyalamış olabilir ile ilgili etiketler Yunanistan Doğu Akdeniz Rum Türkiye
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.