Rumenler Türkiye ile ilişkilerin zedelenmesinden endişeli!

Şampiyonlar Ligi'nde oynanan PSG-Başakşehir maçına Romanyalı hakemin ırkçı sözleri damga vurdu. Skandal ifadeler sonrası iki takım da sahayı terk etti. Bu olaya bugün büyük yer veren Rumen basını, iki ülke arasındaki diplomatik ilişkilerin skandal olay sonrası zedelenmesinden endişe duyduğunu yazdı. İşte detaylar...

Şampiyonlar Ligi'nde Paris Saint Germain-Medipol Başakşehir maçı, Romanyalı dördüncü hakeminin, yardımcı antrenör Webo'ya ırkçı söylemde bulunduğu gerekçesiyle durdu.

Irkçı söylemler nedeniyle M.Başakşehir sahadan çekildi. UEFA'nın aldığı kararla ırkçı söylemlerde bulunan 4. hakem görevden alındı.

"ŞİDDETLE KINIYOR, UEFA'NIN GEREKLİ ADIMI ATACAĞINA İNANIYORUM"

Başakşehirli futbolcular sahaya çıkmama kararı aldı ve kafile otele döndü. Karşılaşmanın dört farklı hakemle çarşamba günü kaldığı yerden devam edeceği açıklandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Şiddetle kınıyor, UEFA'nın gerekli adımı atacağına inanıyorum" dedi.

UEFA'nın en büyük spor organizasyonlarından biri olan Şampiyonlar Ligi'nde yaşanan ırkçı saldırı tüm Avrupa'da deprem etkisi yarattı ve geniş yankı buldu.

RUMENLER ENDİŞELİ

Dün gece yaşananların Romanya ile Türkiye arasındaki diplomatik ilişkileri zedelemesinden endişeli olan Rumen basını olaya ilişkin, “Türkiye, Cumhurbaşkanı’nından Spor Bakanı’na, Dışişleri Bakanı’na kadar üst düzeyde sert bir tepki gösterdi. Olay spor sınırlarını aşıyor...” ifadelerine yer verdi.

Rumenler Türkiye ile ilişkilerin zedelenmesinden endişeli!

Rumenler Türkiye ile ilişkilerin zedelenmesinden endişeli! ile ilgili etiketler Romanya basın Türkiye Başakşehir PSG Irkçı hakem Rumen
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.