Ruhani'nin yardımcısına hapis cezası

İran'ın Kadın ve Aileden Sorumlu eski Cumhurbaşkanı Yardımcısı Şehindoht Mevlaverdi casusluk suçlaması ile yargılandığı davada hapis cezasına çarptırıldı. Hasan Ruhani'nin yardımcısı olan Mevlaverdi, "ulusal güvenliği bozmak amacıyla gizli belgeleri paylaşmak" ve "rejime karşı propaganda faaliyeti" ile suçlanıyordu. Devrim Mahkemesi Mevlaverdi'yi 2,5 yıl hapis cezasına çarptırdı.

İran resmi ajansı IRNA'nın haberine göre, eski Kadın ve Aileden Sorumlu Cumhurbaşkanı Yardımcısı Şehindoht Mevlaverdi, "ulusal güvenliği bozmak amacıyla gizli belgeleri paylaşmak" ve "rejime karşı propaganda faaliyeti" suçlamasıyla yargılandığı Tahran Devrim Mahkemesi tarafından suçlu bulundu.

Mahkeme, Mevlaverdi hakkında, "ulusal güvenliği bozmak hedefiyle gizli belgeleri paylaşmak" suçundan 2 yıl, "rejime karşı propaganda faaliyeti" suçundan ise 6 ay hapis cezasına hükmetti.

Mevlaverdi, karar sonrası yaptığı açıklamada, mahkemenin kararının kesin olmadığını ve karara 20 gün içinde itiraz edeceğini söyledi.

İran'da 2013-2017 arasında Kadın ve Aileden Sorumlu Yardımcısı Cumhurbaşkanı Yardımcısı görevinde bulunan Şehindoht Mevlaverdi, daha sonra Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani tarafından Vatandaşlık Haklarından Sorumlu Cumhurbaşkanı Danışmanı olarak görevlendirilmişti.

Ruhani'nin yardımcısına hapis cezası ile ilgili etiketler İran Cumhurbaşkanı Yardımcısı Şehindoht Mevlaverdi devrim mahkemesi Hasan Ruhani
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.