Ruhani'den şiir tartışmasına nokta

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Azerbaycan'daki zafer kutlamaları esnasında okuduğu şiir sonrası İran ile yaşanan gerilime İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani'den ilk açıklama geldi. Ruhani, meselenin kapandığını belirtti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Azerbaycan'da okuduğu şiir sonrası Tahran-Ankara hattında yaşanan gerilim ve İran tarafından gelen skandal açıklamalar sonrası, İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani ilk kez konuştu:

"Sayın Erdoğan'ın okuduğu şiir, toprak bütünlüğümüzü veya egemenliğimizi tehdit etmiyor. Türk yetkililerin yaptıkları açıklamaları tatmin edici buluyorum." diyen Ruhani, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Türk Dışişleri Bakanı, Dışişleri Bakanımıza Erdoğan'ın kastettiği şeyin bu olmadığını söyledi. Erdoğan ile olan kişisel ilişkilerimiz, bölgesel birçok işbirliği platformundaki beraberliğimiz ve Güney Kafkasya'da sorunlara kalıcı çözümler üretmek için İran'ı davet etmiş olmasından da yola çıkarak, şiiri o amaçla okumadığını açıkça söyleyebilirim. Mesele kapanmıştır."

 

Ruhani'den şiir tartışmasına nokta ile ilgili etiketler İran Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan şiir
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.