Ruberu nedir? Ruberu talimatı ne demek?

WhatsApp tarafından alınan gizlilik sözleşmesi kararı sonrasında Cumhurbaşkanı Erdoğan, sosyal medyanın oldukça öneminden bahsederek aslında çokça da şişirildiğini söyleyerek ‘Ruberu’ talimatı verdi. Peki, ruberu ne demek?

Dünya çapında en çok kullanılan anlık mesajlaşma uygulamalarından biri olan WhatsApp tarafından alınan gizlilik sözleşmesi kararının yankıları AK Parti MYK toplantısına da sıçradı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın parti kurmaylarına verdiği ‘Ruberu’ talimatı çok konuşulmaya başlandı.

8 Şubat tarihinden itibaren geçerli olacak WhatsApp sözleşmesini kabul etmeyenlerin hesaplarının kullanma kapatılacağı belirtildi. Bu alınan kararın hemen ardından milyarca kullanıcı WhatsApp’a çok büyük tepki gösterirken diğer alternatif mesajlaşma uygulamalarına şimdiden geçiş başladı.

Ruberu nedir? Ruberu talimatı ne demek?

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ise parti kurmaylarına vermiş olduğu talimat ile sosyal medyanın öneminden bahsederken ‘Ruberu’ adındaki talimat vatandaşların en çok aradığı kelimelerin en başında yer aldı.

RUBERU NEDİR?

Siyasi liderler tarafından sıkça kullanılan bir kelime olan Ruberu, Farsça olup ve"Yüz yüze" anlamına gelmektedir.

WhatsApp tarafından yapılan son dakika gizlilik kararı açıklamasında özel mesajların yüzde 100 bir şekilde korunmaya devam edildiği ve gizlilik politikasında yer alan güncelleme sayesinde ailenizle olan mesajların tamamen gizlilik içerisinde devam ettiğine değinildi.

&

Ruberu nedir? Ruberu talimatı ne demek? ile ilgili etiketler WhatsApp Ruberu
GÜNÜN VİDEOSU

Mardin'de okuldan atılan kız öğrenci tabanca ile okulu bastı! Korku dolu anlar kamerada...

Mardin'de okuldan atılan lise son sınıf öğrencisi kız, tabanca ile gelerek okulu bastı. Okula girmeye çalışan, kapıya tekmeler atan ve havaya birkaç el ateş eden kız öğrenci, polis tarafından gözaltına alındı. Korku dolu anlar saniye saniye kameraya yansıdı.