Son dakika... Ruanda soykırımı sorumlularından Felicien Kabuga yakalandı

Son dakika... Ruanda soykırımında yüz binlerce kişinin ölümünden sorumlu tuttuğu isimlerden Felicien Kabuga, Fransa'da yakalandı.

Doğu Afrika ülkesi Ruanda'da 1994'te Tutsilere uygulanan soykırımla ilgili aranan dönemin ünlü iş adamı Felicien Kabuga, 25 yıldır kaçak hayatı yaşıyordu.

800 bin insanın katledildiği günlerde Hutu militanlarına fon sağladığı iddiasıyla suçlanan 84 yaşındaki Kabuga, o günden bu yana sırra kadem basmıştı. Ancak Fransız yetkililer yıllar sonra Ruanda soykırımıyla ilgili flaş bir gelişmeyi dünyaya duyurdu.

Kabuga, Fransa'nın başkenti Paris'te sabaha karşı düzenlenen operasyonla yakalandı. Asnières-sur-Seine bölgesinde bir apartman dairesinde ele geçirilen Kabuga'nın sahte kimlikle uzun süredir burada yaşadığı belirtildi.

Ruanda'nın en çok aranan adamı olarak bilinen Kabuga'nın yakalanması için ABD 5 milyon dolar (yaklaşık 35 milyon TL) ödül koymuştu.

Son dakika... Ruanda soykırımı sorumlularından Felicien Kabuga yakalandı ile ilgili etiketler soykırım Felicien Kabuga ruanda
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.