RTÜK'ün cezasından sonra Hasan Can Kaya ilk kez konuştu

Exxen'de yayınlanan 'Konuşanlar' programının suncusu Hasan Can Kaya, RTÜK tarafından Exxen’e idari para cezası verilmesi sonrasında sessizliğini bozdu. Çok tutulan mizah işlerine karşı her seferinde sansür uygulandığını belirten Kaya, RTÜK’ün Kemal Sunal’ın filminde 'Eşoleşek' kelimesini sansürleyen bir kurum olduğunu söyledi.

RTÜK tarafından Hasan Can Kaya'nın Konuşanlar programında yer alan küfür ve argo içerikli ifadeler sebebiyle dijital içerik platformu Exxen'e idari para cezası ve katalogdan çıkarma müeyyidesi uygulamasından sonra Hasan Can Kaya ilk kez eleştirilere yanıt verdi.


"KEMAL SUNAL'A BİLE SANSÜR UYGULAYAN BİR KURUM"


RTÜK’ün Konuşanlar programıyla ilgili idari para cezası vermesinin sorulması üzerine Kaya, "Çok tutulan mizah işlerinde her seferinde sansür uygulanmıştır. Kemal Sunal'ın 'Eşoleşek' kelimesini sansürleyen bir kurum. Benim üzerimden izleyicilerimi, özellikle Z kuşağını eleştirdiler ona üzüldüm. Yoksa umurumda değil. Güldük eğlendik. Mizah, dili bozma yeridir" dedi.

Kaya sözlerinin devamında, "Konuşanlar adlı programı muhafazakarlar da muhalifler de izliyorlar. Bunların hepsi bizim programda yan yana gülüp eğlenirler. Konuşanlar izleyicisi akıl sağlığı en olgun kesim bence. Kendiyle barışık insanlar kendiyle dalga geçer. Küfürle güldürüyor diyen adamlar hayatında kimseyi güldürmemiştir." ifadelerine yer verdi.

 

NE OLMUŞTU?

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu, Hasan Can Kaya'nın Konuşanlar programında kullanılan küfür ve argo ifadeler nedeniyle dijital içerik platformu Exxen'e idari para cezası ve katalogdan çıkarma müeyyidesi uygulamıştı.

'Konuşanlar programında mizahı aşan galiz ifadelerin, bir yapımda ağza dahi alınmayacak söylemlerin bulunduğunu' tespit eden RTÜK, 'Türk toplumunun temeli olan ailenin fertlerinin de dahil edildiği ve cinsiyetçi unsurlar da içeren çok sayıdaki küfür ve argo kelimelerin ekranlara yansıtılmasının yayıncılık ilkelerine aykırı olduğu' kanaatine varmıştı.

RTÜK'ün cezasından sonra Hasan Can Kaya ilk kez konuştu ile ilgili etiketler RTÜK Hasan Can Kaya Exxen Konuşanlar
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.