RTÜK'ten Netflix ve Blu TV iddialarına yanıt!

Bugün Netflix'in RTÜK'e başvurmadığı ileri sürülmüş ve "Türkiye'den çıkmaya mı hazırlanıyor?" sorusu gündeme düşmüştü. RTÜK Başkanı Netflix ve Blu TV'nin de aralarında olduğu 600’den fazla kuruluşun lisans ve izin başvurusunda bulunduklarını açıkladı.

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu'na (RTÜK) Başkanı Ebubekir Şahin, aralarında Puhu TV, Blu TV ve Netflix, Turkcell, Digiturk, Tivibu ve Vodafone'un da bulunduğu 600'den fazla kuruluşun lisans ve izin başvurusunda bulunduğunu açıkladı.

RTÜK'ten Netflix ve Blu TV iddialarına yanıt!

NETFLIX NE ZAMAN TÜRKİYE'DE HİZMET VERMEYE BAŞLADI?

2015 yılında hizmet verdiği 60'a yakın ülkede 70 milyon eve giren Netflix, 2016 yılında büyük bir hamle yapmış ve hizmet verdiği ülke sayısını 190'a çıkarmıştı.

2016'da yılında yeni ülkelere açılma kararı alan Netflix bu adımı sonrası Türkiye'de de hizmet vermeye başlamıştı.

NETFLIX'IN KAÇ TANE TÜRK DİZİSİ VAR?

2016 yılından beri Türkiye'de hizmet veren platformun ülkemizde özel ilk orijinal içeriği Hakan: Muhafız olmuştu.

Netflix bu projenin ardından Love 101 ve Atiye isimli iki Türki dizisi için de onay verdi. İki dizinin çekimleri geçtiğimiz dönemde başladı.

 

 

RTÜK'ten Netflix ve Blu TV iddialarına yanıt! ile ilgili etiketler Netflix RTÜK BluTV
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.