RTÜK'ten Erol Mütercimler kararı

Gelen son dakika haberine göre; Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), Erol Mütercimler'in imam hatip liseleri mezunları ile ilgili ifadelerini yayınlayan Haber Global'e program durdurma ve idari para cezası yaptırımı uygulandığını açıkladı.

RTÜK, Erol Mütercimler’in söz konusu ifadelerinin yayınlandığı televizyon hakkında 8 Eylül tarihinde başlattığı incelemeyi tamamladı.

3 KEZ PROGRAM DURDURMA VE PARA CEZASI

Üst Kurul, Mütercimler'in İmam Hatip mezunlarına ilişkin ifadelerini 6112 sayılı Kanun'a aykırı bulurken, program sunucusunun da sarf edilen sözlere müdahale etmediğini belirledi.

Söz konusu haber kanalına 'Yayın hizmetleri; ırk, dil, din, cinsiyet, sınıf, bölge ve mezhep farkı gözeterek toplumu kin ve düşmanlığa tahrik edemez veya toplumda nefret duyguları oluşturamaz' hükmünü ihlalden 3 kez program durdurma ve üst sınırdan para cezası uygulanmasına karar verildi.

NE OLMUŞTU?

Haliç Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Erol Mütercimler, Haber Global ekranlarında yazar Müfid Yüksel ile tartışmaya girdi.

Tartışma esnasında sesini yükselten Mütercimler, skandal ifadeler kullanarak imam hatip mezunlarını hedef aldı.

Müfid Yüksel, "Saint Joseph, Saint Michel, Saint Benol kimlerin kurduğu okullar, bizim papazların kurduğu okullar" derken araya giren Mütercimler, "Ama sonuca bakın, o imam hatipten mezun olanlar bakın karşımıza ne olarak çıkıyor, cinsi sapık, sahtekar, ahlaksız" ifadelerini kullanmıştı.

Bu sözler nedeniyle RTÜK, inceleme başlatmıştı.

 

 

RTÜK'ten Erol Mütercimler kararı ile ilgili etiketler Erol Mütercimler Ceza RTÜK Haber Global proğram imam hatip
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.