RTÜK'ten '700 bin TL'lik bağış' iddialarına yanıt

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) tarafından 'bağış' iddialarına ilişkin yapılan açıklamada, ''Hiçbir derneğe, vakfa ya da STK'ya herhangi bir bağışta bulunulmamıştır. Herkesin bildiği üzere devlet memurlarının yemek ödemeleri, eskiden beri bu bütçe kodunda gösterilerek muhasebeleştirilmektedir" denildi.

RTÜK'ün Twitter hesabından 'Kamuoyunun Dikkatine' başlığıyla yapılan açıklamada, Sayıştay'ın RTÜK ile ilgili 2019 yılı raporlarına ilişkin iddialara yanıt verildi.

''HERHANGİ BİR BAĞIŞTA BULUNULMAMIŞTIR''

İddialara ilişkin söz konusu haberlerin gerçeği yansıtmadığı belirtilerek, şunlar kaydedildi:

"Bazı basın ve yayın organlarında Sayıştay raporlarından hareketle RTÜK'ün 2019 hesaplarına dair bilgi eksikliğinden kaynaklanan yanlış haberlere yer verilmiştir.

Bahse konu haberlerde, raporda geçen 'kar amacı gütmeyen kuruluşlara yapılan transferler' karşılığı olarak ödenen 700 bin liralık tutarın, bir kısım kuruluşlara yapıldığı algısı oluşturulmaya çalışılmıştır.

Kamu giderleriyle ilgilenen herkesin bildiği üzere devlet memurlarının yemek ödemeleri, eskiden beri bu bütçe kodunda gösterilerek muhasebeleştirilmektedir. RTÜK tarafından hiçbir derneğe, vakfa ya da STK'ya herhangi bir bağışta bulunulmamıştır."

 RTÜK'ten '700 bin TL'lik bağış' iddialarına yanıt

NE OLMUŞTU?

İYİ Parti Denizli Milletvekili Yasin Öztürk'ün iddialarını Sözcü gazetesi gündeme taşımış, 700 bin liranın bağış yoluyla çeşitli kurumlara aktarıldığı iddia edilmişti.

RTÜK'ten '700 bin TL'lik bağış' iddialarına yanıt - Resim : 2

RTÜK'ten '700 bin TL'lik bağış' iddialarına yanıt ile ilgili etiketler RTÜK Sözcü bağış yasin öztürk vekil iddia
GÜNÜN VİDEOSU

Hükümet, kamuda tasarruf tedbirlerinin ilk adımını attı! Törene makam aracı yerine otobüsle gittiler

Kamuda tasarrufun ilk adımı atıldı. TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Meclis’in açılışının 104'üncü yıl dönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında katıldığı programlara, makam aracı yoğunluğunun önüne geçmek için otobüsle gitti.