RTÜK rezaletleri cezasız bırakmadı: Tele1 yayınları 3 gün süreyle durduruldu!

Canlı yayında peş peşe skandallara imza atan Tele1 için RTÜK harekete geçti. RTÜK, Tele1 yayınlarını 3 gün süreyle durdurdu. İlerleyen 1 yıl içinde aynı ihlalin tekrarı halinde Tele 1’in yayın lisansı iptal edilecek. İşte Tele 1'de gerçekleşen skandallar...

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), Tele1 yayınlarını 3 gün süreyle durdurdu.

İŞTE RTÜK KARARIN GEREKÇESİ

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu, haftalık olağan toplantısında Tele 1 hakkında hazırlanan izleme raporunu görüştü. Enver Aysever’in sunduğu “Ayrıntılar” programını inceleyen Üst Kurul, yayın konuğu Sera Kadıgil’in, “Orada Diyanet diye bir kurum var… Bir mezhebin kara propagandasını yapmak için kullanılan bir kuruma biz milyarlar ödüyoruz ya. Bütçe görüşmelerinde benim en delirdiğim şey bu. Diyanet bu hâliyle bir dinî kurum falan değil, bir siyasal İslamcı gereçtir ve kapatılmalıdır.” sözlerini değerlendirdi.

Söz konusu yayın nedeniyle Tele 1’in 6112 Sayılı Yasanın 8’inci maddesinin birinci fıkrasının (b) bendinde yer alan “Yayın hizmetleri,… Irk, dil, din, cinsiyet, sınıf, bölge ve mezhep farkı gözeterek toplumu kin ve düşmanlığa tahrik edemez veya toplumda nefret duyguları oluşturamaz.” hükmünü ihlal ettiği kanaatine varan RTÜK, yayıncı kuruluşa 3 gün yayın durdurma ve idari para cezası verilmesine karar verdi.

Karar, Yasa gereği Tele 1 hakkında daha önce aynı ceza bendinden verilen başka bir yaptırım üzerine alındı.

1 YIL İÇİNDE AYNI HATAYI TEKRARLARSA KANAL TAMAMEN KAPATILACAK

Tele 1’in bu karardan sonra 1 yıl içinde aynı ihlali tekrarlaması durumunda RTÜK, yayıncı kuruluşun lisansını iptal edebilecek.

 

RTÜK rezaletleri cezasız bırakmadı: Tele1 yayınları 3 gün süreyle durduruldu! ile ilgili etiketler RTÜK
GÜNÜN VİDEOSU

Özlem Zengin'den DEM'e: İsrail kendi güvenliği için sizleri yaşatıyor!

AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin ile muhalefet milletvekilleri arasında 'İsrail ile ticaret' tartışması çıktı. DEM sıralarına seslenen Zengin'in "Zaten İsrail'in asıl amacı sizin gibileri korumaktır. İsrail kendi güvenliği için sizleri yaşatıyor. " sözleri gündem oldu.