RTÜK'ten bir ilk: DW Türkçe, Euronews Türkçe ve Amerika’nın Sesi için son 72 saat!

RTÜK Üyesi İlhan Taşçı, RTÜK ilk kez uluslararası haber siteleri için denetim yetkisini kullandığını, Amerika’nın Sesi, DW ve Euronews sitelerine lisans için 72 saat süre tanındığını duyurdu. Bu süre içinde başvurmayan kanalların erişimleri engellenecek.

RTÜK Üyesi İlhan Taşçı, sosyal medya hesabında yaptığı paylaşımda RTÜK’ün ilk kez uluslararası haber siteleri için denetim yetkisi kullandığını belirtti.

"72 SAAT İÇİNDE BAŞVURMAYANLARIN ERİŞİMLERİ ENGELLENECEK"

 "http://amerikaninsesi.com http://dw.com/tr ve http://tr.euronews.com sitelerine lisan için 72 saat süre tanıdı. Bu sürede başvurmayanların erişimleri engellenecek." ifadelerini kullandı. 

"ANLAŞILAN, DEVAMI DA GELECEK"

Taşçı, şu yorumu yaptı:

 RTÜK’ün “sitede video var lisans almalı” bakışıyla denetlenmeyecek hiçbir haber sitesi kalmaz. Üç yılın ardından RTÜK’ün aklına yabancı haber sitelerinin gelmesi hayli ilginç. Anlaşılan devamı da gelecek.” dedi.

LİSANS ZORUNLULUĞU 2019'DA GETİRİLMİŞTİ

İnternetten görüntülü haber yayınlayan kuruluşlara lisans zorunluluğu 2019 yılında getirilmişti.

 

RTÜK'ten bir ilk: DW Türkçe, Euronews Türkçe ve Amerika’nın Sesi için son 72 saat! ile ilgili etiketler RTÜK dw türkçe Euronews Türkçe Amerika’nın Sesi
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.