RTÜK, iğrenç yalan için inceleme başlattı

Besleme basının iftiraları devam ediyor. Kanalın sabah kuşağındaki Gün Başlıyor programının sunucusu Musa Özuğurlu, Almanya'da camilere postalları ile giren Alman polisini savunmak adına, Türk polisine yönelik çirkin bir iftirada bulundu. Polislerin cemevlerine işediği iddiasında bulunan Özuğurlu'nun bu sözlerine tepki yağarken, RTÜK de devreye girdi. RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, konuya ilişkin inceleme başlatıldığını duyurdu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Almanya'da polislerin baskın yaptıkları camilere postalları ile girmesine tepki göstermiş ve Başbakan Merkel'i eleştirmişti. 

Besleme basından Tele 1'de yayınlanan Gün Başlıyor programının sunucusu Musa Özuğurlu, Merkel'i ve Alman polisini savunmak adına iğrenç bir iftiraya imza attı.

Programda ''Erdoğan'ın İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun başında olduğu teşkilatın memurları Türkiye'de cemevlerine girip rahatlıkla işeyebiliyor. Böyle olduğu halde Erdoğan, Merkel'i rahatlıkla eleştirebiliyor.'' sözleri ile büyük bir yalana başvuran Özuğurlu'ya tepki yağdı. İçişleri Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı iddiayı yalanlarken, RTÜK de Tele 1'deki çirkin iftira için inceleme başlattı. 

Gelişmeyi, RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin sosyal medya hesabından şu sözlerle duyurdu: 

Tele 1 ekranlarında kamuoyu vicdanını rahatsız eden açıklamalar dikkatimizden kaçmamıştır.
Tele 1 sunucusunun bahse konu yayında muhalefet etme psikolojisiyle kahraman polislerimize iftira atması kabul edilemez. Kendisini esefle kınıyorum.

Kamu görevi yürüten yayıncıların gazetecilik ilkelerini unutarak toplumda infial oluşturabilecek açıklamalar yapma özgürlüğü yoktur. RTÜK olarak buna müsaade etmeyeceğiz. Söz konusu yayınla alakalı inceleme başlatılmıştır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

RTÜK, iğrenç yalan için inceleme başlattı

 

RTÜK, iğrenç yalan için inceleme başlattı ile ilgili etiketler RTÜK cami Almanya Cumhurbaşkanı Erdoğan musa özuğurlu tele 1 ismail çataklı içişleri bakan yardımcısı cemevi merkel
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.