RTÜK, Halk TV ve Habertürk'teki yayınlara ceza kesti

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), Halk TV ekranlarında Devlet Bahçeli'ye aşı yaptıktan sonra Bahçeli'nin canını acıttığı gerekçesiyle darp edildiği önü sürülen parodi haberin gerçek gibi sunulduğu 'Özlem Gürses ile 20. Saat' ve 'Kayda Geçsin' isimli programlara idari para cezası verdi. Bunun yanında Habertürk’e de para cezası verildi.

Üst Kurul, ağırlıklı olarak haber programları ve dizi filmler hakkında hazırlanan raporları görüşerek karara bağladı.

RTÜK, 'Bahçeli'ye aşı yapan hemşire dövüldü' şeklindeki parodi haberi gerçekmiş gibi sunan 'Özlem Gürses ile 20. Saat' isimli programa idari para cezası verdi.

KÜÇÜK DÜŞÜRÜCÜ AŞAĞILAYICI İFADELER

Üst Kurul Halk TV'ye ayrıca 'Kayda Geçsin' programında herhangi bir kanıt, bulgu ya da belgeye dayandırılmadan sarf edilen "Türk polisi Türk öğrencisine aynı millettenmiş gibi davranmıyor, düşmanmış gibi davranıyor… Bu memlekette bu vatandaşlara böyle muamele yapılıyorsa o zaman şunun adını koymak gerekir: Türk Polis Teşkilatı bir siyasi partiye lüzumundan fazla sempati beslemekte… Bu hâliyle iktidar partisine muhalif davranan çocukların, gençlerin dolayısıyla lüzumundan fazla sert bir tepkiyle karşılaşıldığının farkındayım" şeklindeki ifadeler nedeniyle de ceza verdi. Yasadaki 'kişi ya da kuruluşları eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü, aşağılayıcı veya iftira niteliğinde ifadeler içeremez' hükmünün ihlali nedeniyle kanal hakkında idari para cezasına hükmedildi.

HABERTÜRK'E CEZA

RTÜK, Habertürk'te yayınlanan 'Enine Boyuna' programında bir konuk tarafından sarf edilen "Vali militan, kaymakam militan, yargıçlar militan" şeklindeki sözlerin de kişi ve kurumları zedeleyecek nitelikte olduğu kanaatine vardı. Yayının kamusal sorumluluk anlayışı ile bağdaşmadığına hükmeden Üst Kurul, yayının yasada yer alan 'Kişi ya da kuruluşları eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü, aşağılayıcı veya iftira niteliğinde ifadeler içeremez' hükmünü ihlal etmesi nedeniyle kanala idari para cezası verilmesine karar verdi..

RTÜK, Halk TV ve Habertürk'teki yayınlara ceza kesti ile ilgili etiketler RTÜK Ceza Halk TV Habertürk
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.