RTÜK Başkanı'ndan Fatih Altaylı'nın 'yardım programı' iddiasına yanıt: Düpedüz iftira!

RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, Fatih Altaylı'nın 'Canlı yayında yardım programı yapacaktım ama RTÜK izin vermedi" iddialarını yanıtladı. Altaylı'nın manipülasyon yaptığını belirten Şahin, "Fatih Altaylı'nın açıklaması düpedüz yalan ve iftiradan ibarettir." dedi.

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanı Ebubekir Şahin, Habertürk yazarı Fatih Altaylı'nın yardım kampanyası iddialarına ilişkin, "Yardım kampanyalarını engellememiz söz konusu olamaz, bilakis yardım kampanyalarının tamamını desteklemişizdir. Desteklemeye de devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.

RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, Habertürk yazarı Fatih Altaylı'nın düzenlemeyi planladıkları yardım programının RTÜK tarafından engellendiği iddiasına karşılık yazılı bir açıklama yaparak yanıt verdi.

"DÜPEDÜZ YALAN VE İFTİRA"

Şahin "Fatih Altaylı her zamanki gibi sorumlu davranmayıp araştırmadan manipülasyon peşinde. Duyarlı yayıncılarımız tarafından ayrı ayrı yardım kampanyası yapılması yerine daha güçlü bir destek için ortak hareket edilerek birlikte kampanya yapma kararı alındı. Biz de RTÜK olarak bunu destekledik. Kampanya detayları önümüzdeki günlerde duyurulacaktır. Yardım kampanyalarını engellememiz söz konusu olamaz, bilakis yardım kampanyalarının tamamını desteklemişizdir. Desteklemeye de devam edeceğiz. Fatih Altaylı'nın açıklaması düpedüz yalan ve iftiradan ibarettir." dedi.

FATİH ALTAYLI NE DEMİŞTİ?

Gazeteci ve televizyon programcısı Fatih Altaylı, 3 televizyon kanalından ortak yayınlanan programda depremzedeler için afet bölgesine yardım kampanyası düzenleneceğini planladığını söylemişti.

Altaylı, planın "son dakikada", Radyo Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) tarafından gelen 'talimatla' engellendiğini, RTÜK'ün "Bunu yapmayın" dediğini iddia etmişti.

 

RTÜK Başkanı'ndan Fatih Altaylı'nın 'yardım programı' iddiasına yanıt: Düpedüz iftira! ile ilgili etiketler Fatih Altaylı RTÜK
GÜNÜN VİDEOSU

30 bina ve 114 kişi tahliye edildi... Gaziosmanpaşa’da yaşanan toprak kayması kamerada!

Gaziosmanpaşa'da akşam saatlerinde meydana gelen toprak kayması nedeniyle bölgedeki 30 bina ve 114 kişi tahliye edildi. Toprak kaymasının yaşandığı anlar saniye saniye kameralara yansıdı.