RTÜK Başkanı İlhan Yerlikaya istifa etti!

RTÜK Başkanı İlhan Yerlikaya'nın, ailesinin sağlık sorunları nedeniyle görevinden istifa ettiği bildirildi.

RTÜK Başkanı İlhan Yerlikaya, ailesinin sağlık sorunlarını gerekçe göstererek görevinden ayrıldığını açıkladı.

Yerlikaya, son olarak, Halk TV ve FOX TV için 'Toplumu kin ve düşmanlığa tahrik etmek, toplumda nefret duyguları oluşturmak' gerekçeleriyle ceza kesmişti.

Ceza sonrası FOX Ana Haber 3 gün, Halk TV'de yayınlanan Halk Arenası programının ise 5 kez yayımlanması yasaklanmıştı.

 İLHAN YERLİKAYA KİMDİR?

1960 yılında Konya'da doğan İlhan Yerlikaya, Selçuk Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümünde lisans (1985), Sosyal Bilimler Enstitüsü Tarih Bölümünde yüksek lisans (1987) öğrenimi aldı. İstanbul Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Kamu Yönetimi Bölümünde doktora (1991) ve İletişim Bilimleri Genel Gazetecilik alanında doçentlik (1997) unvanını aldı.

Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesinin Kurucu Dekanı olarak görev yaptı. 2005 yılında RTÜK Üyeliğine seçildi. 2009-2011 yılları arasında RTÜK Başkan Vekilliği görevini yürüttü.

25.11.2015 tarihinde RTÜK Başkanlığına seçildi. Yayınlanmış 2 kitabı ve çok sayıda makalesi bulunmaktadır. İyi düzeyde İngilizce ve Arapça bilen Yerlikaya, evli ve 5 çocuk babasıdır.

RTÜK Başkanı İlhan Yerlikaya istifa etti! ile ilgili etiketler Fox TV RTÜK Halk TV
GÜNÜN VİDEOSU

30 bina ve 114 kişi tahliye edildi... Gaziosmanpaşa’da yaşanan toprak kayması kamerada!

Gaziosmanpaşa'da akşam saatlerinde meydana gelen toprak kayması nedeniyle bölgedeki 30 bina ve 114 kişi tahliye edildi. Toprak kaymasının yaşandığı anlar saniye saniye kameralara yansıdı.