RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, Beren Saat'in EKO İklim Zirvesi'ndeki konuşmasını değerlendirdi

RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, Ankara'da iklim değişikliği ile mücadele ve iklim değişikliğinin ekonomiye etkisini en aza indirmek amacıyla düzenlenen 'Ekonomi ve İklim Değişikliği (EKO İKLİM) Zirvesi'nde konuşma yapan Beren Saat'in tepki çeken sözlerine göndermede bulundu. RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin Beren Saat'i hedef alarak, "Dezenformasyonu, gözümüzün içine baka baka verdi" dedi.

'Ekonomi ve İklim Değişikliği (EKO İKLİM) Zirvesi'nde Beren Saat ve Kenan Doğulu çiftine 'iklim elçisi' plaketi verildi. Beren Saat'in yaptığı konuşma gündem oldu.

Beren Saat konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

"Öğrencilik dönemimde başörtüsünün üstüne peruk takmak zorunda kalan sınıf arkadaşlarım oldu ve geçen yıllar içinde eğitim eşitliğinin sağlanmasına hepimiz çok sevindik. Fakat sonrasında ‘kadının giysisi siyasete malzeme yapılıyor, eğitim sistemimiz geriliyor, kadın bakanlığı kapatılıyor, kadınlar haklarını sistematik bir şekilde kaybediyor’ diye rahatsızlıklarımızı dile getirdiğimizde ‘köprülere, yollara bak ne kadar iyi çalışılıyor’ cevabını aldık.

Basında, sanatta sansüre isyan ettiğimizde ‘yüzümüzü hep Batı’ya döndük şimdi birazcık da Doğu’ya bakalım’ denildi. O günlerde harekete geçebilecek pek çok kişi göz yumduğu için bugün ülkemizin en değerli üniversiteleri saygınlığını yitiriyor.

Öğrenciler derslerine karınlarını doyuramadan giriyor. Türkiye teknolojide, bilişimde dünyanın gerisinde kalıyor . Türkiye sanatta sporda kan kaybetmeye başladı. Yetkin akademisyenler öğrencilerine erişemiyor.

Kadınlar korkmuş, gençler hayalsizleşmiş, insanlarımız gittikçe kültürsüzleşmiştir.

Şimdi benzer isyanlarımız iklim için. Gezegenimiz yangınlarla, sellerle bizi uyarmaya çalışıyor. Müsilaj, bir üniversite öğrencisinin aydınlık zihninin üzerini kaplamaya çalışan başörtüsü üzeri peruk gibi berrak denizin üzerinde duruyor.

Türkiye’nin Suriyeli mültecilere kucak açması sebebiyle yaşadıklarını birazcık düşünün. Barınma sağlık ve eğitim haklarından mahrum kalan çocukları düşünün.

Sokaklarımızda yaşanan çatışmaları da hatırlayalım veya Türk misafirperverliğimizin böyle bir durumdan nasıl sınandığını…

Kıtlık, kuraklık, eşitsizlik, ırkçılık çocuklarımızın kaderi olmasın. Berrak denizlerle çevrili bereketli Anadolu toprağının sağlıklı, umutlu Atatürk çocuklarını zeytinleriyle besleyebildiği yarınlar için lütfen göz yummayalım."

RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, Beren Saat'in EKO İklim Zirvesi'ndeki konuşmasını değerlendirdi 

RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, Ankara'daki bir otelde düzenlenen 'Görsel ve İşitsel Medyada Dezenformasyonla Mücadele Çalıştayı'na katıldı. Çalıştayın açılış konuşmasını yapan RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin,  Eko İklim Ekonomi ve İklim Değişikliği Zirvesi’nde “İklim Elçisi” olarak ödül alan Beren Saat'in açıklamalarına göndermede bulundu. Çalıştayın açılış konuşmasını yapan Şahin, “Dezenformasyon ülkelerin milli güvenlik meselesi haline geldi. Hatta ve hatta bunu da aşarak küresel bir güvenlik sorununa dönüştü” dedi.

Türk Dil Kurumu sözlüğünde dezenformasyonun, en yalın tanımıyla “bilgi çarpıtma” olarak geçtiğine dikkat çeken RTÜK Başkanı Şahin, “Dezenformasyonun baş kaynağı ya da aracısı maalesef medyadır. Radyo ve Televizyon Üst Kurulu olarak sorumluluk alanımız olan görsel ve işitsel medyada dezenformasyon konusuna dikkatliyiz” ifadelerini kullandı.

RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, Beren Saat'in EKO İklim Zirvesi'ndeki konuşmasını değerlendirdi - Resim : 2

Kenan Doğulu ile Beren Saat’in sözlerini dezenformasyon olarak gördüğünü söyleyen RTÜK Başkanı Şahin şöyle konuştu:

"Beren Saat’in, 'Kadının giysisi siyasete malzeme yapılıyor, eğitim sistemimiz geriliyor, kadın bakanlığı kapatılıyor, kadınlar haklarını sistematik bir şekilde kaybediyor’ diye rahatsızlıklarımızı dile getirdiğimizde ‘köprülere, yollara bak ne kadar iyi çalışılıyor’ cevabını aldık' sözleri toplumumuzla hiç bağdaşmayan, toplumumuzun birçok kesimi tarafından belki de yadırganacak bir dezenformasyonu, bir söylemi nasıl gözümüzün içine baka baka verdiğini hep beraber görmüş olduk. Medyamıza düşen görev ise bu tür dezenformasyonun topluma aktarılırken uyanık olması ve bunların engellenmesinde üzerine düşen rolü ve görevi yerine getirmesi şeklindedir."

 

RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, Beren Saat'in EKO İklim Zirvesi'ndeki konuşmasını değerlendirdi ile ilgili etiketler Beren Saat Kenan Doğulu iklim zirvesi RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin Görsel ve İşitsel Medyada Dezenformasyonla Mücadele Çalıştayı
GÜNÜN VİDEOSU

Hükümet, kamuda tasarruf tedbirlerinin ilk adımını attı! Törene makam aracı yerine otobüsle gittiler

Kamuda tasarrufun ilk adımı atıldı. TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Meclis’in açılışının 104'üncü yıl dönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında katıldığı programlara, makam aracı yoğunluğunun önüne geçmek için otobüsle gitti.