Roubini üzerinden 'Bitcoin balon mu' tartışması

Kripto para Bitcoin ile ilgili 'balon mu' tartışması, Bloomberght ile yeniden gündeme geldi. Ünlü ekonomist Nouriel Roubini'nin görüşlerine yer verilen haberde Bitcoin'in spekülatif, riskli ve dolandırıcılık içeren bir sözde varlık olduğu belirtildi. Bu haberin, NTV'nin 'Bitcoin balon' şeklindeki haberinden sonra Bitcoin sponsorluğu almasının ardından yapılması ise dikkatleri çekti.

Bitcoin'de son iki gündeki sert düşüş dikkatleri çekti. 3 yıl önce de böyle bir sert düşüşün yaşandığı Bitcoin ile ilgili Bloomberght'de yer alan bir haber ise dikkatleri çekti.

Bank of America (BofA) stratejistlerinin cuma günkü notunda 'Bitcoin'in tüm balonların en büyüğü mü?' sorusunun sorulduğunun hatırlatıldığı haberde, ünlü ekonomist Nouriel Roubini'nin de görüşlerine yer verildi.

BİTCOİN YERDEN YERE VURULDU

Roubini'nin Bitcoin'in insanlık tarihindeki en riskli, en spekülatüf, dolandırıcılık ve manipüle edilen sözde varlık fonu sözlerinin hatırlatıldığı haberde Bitcoin yerden yere vuruldu.

'TÜM BALONLARIN EN BÜYÜĞÜ MÜ?'

BofA stratejistlerinin Bitcoin rallisinin yatırımcılara spekülatif davrandığını işaret ettiğinin hatırlatıldığı haberde 'Bitcoin tüm balonların en büyüğü mü?' sorusu üzerinde duruldu.

'MANTIKSIZ VE TEMEL GÖSTERGELERDEN YOKSUN'

Bitcoin'in 2018 yılından bu yana yüzde 900'lük yükselişinin keskinliğine dikkat çekilen haberde, dijital paranın önceki 50 yıl içerisinde finansal varlıklardaki diğer yükseliş döngülerinin tamamını gölgede bıraktığı ifade edildi.

Haberin devamında, birçok uzmanın düne kadar devam eden geçen yılki yüzde 300'lük yükselişin mantıksız ve temel göstergelerden yoksun olduğunu yönündeki görüşleri paylaşıldı.

'BERBAT BİR ÇEVRE FELAKETİ!'

Ünlü ekonomist Nouriel Roubini'nin Twitter hesabı üzerinden yaptığı Bitcoin değerlendirmesine de yer verilen haberde, Robini'nin 'risk' söylemlerine vurgu yapıldı.

Roubini'nin, "Bitcoin iki günde yüzde 25 düşüşle 41 bin dolardan 31 bin dolara geriledi. 24 saatte yüzde 15 düştü. İnsanlık tarihindeki en spekülatif, riskli, dolandırıcılık içeren ve manipüle edilen sözde varlık. Madenciliğin sebep olduğu devasa kirlilik dikkate alındığında gerçek değeri hala negatif, sıfır bile değil. Berbat bir çevre felaketi!" sözlerine yer verildi.

NTV'YE SPONSORLUK GELİNCE Mİ HAREKETE GEÇİLDİ?

BloombergHT'nin bu haberi NTV'nin Bitcoin sponsorluğu almasının ardından yapması ise dikkat çekti. Geçmişteki haberlerinde "Bitcoin'in bir balon olduğu" yönündeki içerikleri izleyenleri ve okurları ile paylaşan NTV, sponsorluk anlaşması sonrası hem haberlerinde Bitcoin'i teşvik etmiş, hem de kanalda dolar ve eurodaki son durumun ardından Bitcoin'e de yer vermişti.

NTV'nin bu tutumu sosyal medyada da eleştirilmişti. İşte o mesajlardan bazıları:

Roubini üzerinden 'Bitcoin balon mu' tartışması ile ilgili etiketler Bitcoin Para NTV kripto bloomberg ht
GÜNÜN VİDEOSU

30 bina ve 114 kişi tahliye edildi... Gaziosmanpaşa’da yaşanan toprak kayması kamerada!

Gaziosmanpaşa'da akşam saatlerinde meydana gelen toprak kayması nedeniyle bölgedeki 30 bina ve 114 kişi tahliye edildi. Toprak kaymasının yaşandığı anlar saniye saniye kameralara yansıdı.