Ronaldo ve Pogba'dan sonra Locatelli de sponsor içecek firmasını protesto etti

Ronaldo ve Pogba'dan sonra Locatelli de basın toplantısında sponsor içecek firmasını protesto etti. Tıpkı Ronaldo gibi Coca-Cola şişesini masadan kaldıran İtalyan yıldız, EURO 2020'deki akımın son halkası oldu. Pogba ise Müslüman olduğu için alkollü içeceği masadan kaldırmasıyla gündeme gelmişti.

EURO 2020'de yıldız futbolcuların basın toplantılarında sponsor içecek firmalarına karşı boykotu sürüyor. Ronaldo’nun Coca Cola’yı kaldırmasından sonra Paul Pogba da alkollü içeceği kaldırmıştı. Dün gece ise İtalya'nın 3-0 kazandığı İsviçre maçında 2 gol atan Manuel Locatelli de Coca-Cola şişelerini kaldırdı.

F Grubu maçında Fransa ile Almanya'yı Mats Hummels'in kendi kalesine attığı golle 1-0 mağlup ederek erken final niteliğindeki maçtan 3 puanla ayrılmıştı. Goldeki müthiş uzun topuyla yeteneklerine bir kez daha hayran bırakan ve maçın da adamı seçilen Pogba, basın toplantısında masadaki bira şişesini kaldırdı. Cristiano Ronaldo da 'Su için' diyerek kola şişelerini kaldırmıştı. Dün gece ise Locatelli'den benzer bir hareket geldi.

İtalyan oyuncu maçın ardından düzenlenen basın toplantısında kola şişesini kameraların kadrajından kaldırırken yerine su şişesi koydu. 3 yıldız futbolcudan bu şekilde protestolar gelmesi akıllara "yeni bir akım mı başladı" düşüncesini getirdi. Bakalım sırada hangi yıldız sponsorlara zor anlar yaşatacak?

 Ronaldo ve Pogba'dan sonra Locatelli de sponsor içecek firmasını protesto etti - Resim : 2

MÜSLÜMAN AKTİVİST POGBA

Yakın geçmişte Sevilla'nın Malili golcüsü Frederic Kanoute, İspanyol ekibinin göğüs reklamını protesto ederek "Ben o formayı giymem" çıkışında bulunmuştu. Takım en önemli yıldızıyken bahis reklamlı formayı giymeyi reddeden Kanoute'nin bu hareketi futboldaki en büyük sivil itaatsizlik örneklerinden biri olarak kabul ediliyor. Kanoute gerekçesini ise "Ben Müslüman'ım. Bizim dinimizde kumar haramdır" sözleriyle açıklamıştı.

Pogba'nın Hollandalı bira devi Heineken'i protesto etmesi de daha önceki "aktivizm" örneği davranışlarını akıllara getirdi. Özellikle Filistin meselesindeki İsrail karşıtı tutumuyla dikkat çeken Pogba, pek çok toplumsal olayda tavır geliştirebiliyor. Sonradan Müslüman olan Manchester United'ın süper yıldızı, umre fotoğraflarını Instagram'dan paylaşmayı da ihmal etmemişti.

Ronaldo ve Pogba'dan sonra Locatelli de sponsor içecek firmasını protesto etti ile ilgili etiketler EURO 2020 paul pogba

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.