Ronaldinho hapiste yaşadıklarını anlattı: Dünya başıma yıkılırken...

Paraguay'a sahte pasaportla girmeye çalışırken yakalanan ve 6 ay hapse mahkum edilen ve sonra cezasında cezası ev hapsine çevrilen ünlü futbolcu Ronaldinho, yaşadıklarını anlattı. Brezilyalı efsane, ''Dünya başıma yıkılırken, artık nefes alamazken bile yolumu futbol aydınlattı'' ifadelerini kullandı.

Sahte pasaport nedeniyle Paraguay'da geçirdiği hapis günleri sona eren, ülkeyi terk etmemek kaydıyla tahliye edilen ve Paraguay'da Hotel Palmaroga'da mahkeme gününü bekleyen Ronaldinho, Katalonya merkezli spor gazetesi Mundo Deportivo'ya konuştu.

İşte Ronaldinho'nun hapis günleri ve yaşadıkları...

Barcelona, bu zorlu günlerinde yanında oldu mu?

"Barcelona bana her zaman sevgiyle ve saygıyla yaklaşmıştır. Tüm kalbimle tüm Barcelona camiasına ve taraftarlarına teşekkürlerimi sunuyorum."

"PUYOL'UN SÖZLERİ BANA GÜÇ VERDİ"

Puyol, senin durumunla yakından ilgilendi. Onun gözünde bu kadar değerli olduğunu biliyor muydun?

"Carles ile aramız her zaman çok özel olmuştur. Çok iyi biri. Sadece Carles değil tüm Barcelona camiasıyla aramda özel bir bağ var. Ben futbolu tutku ve profesyonellikle oynadım. Onlar da benim nasıl biri olduğumu biliyor ve zor günlerimde yardım elini esirgemediler. Carles'in ben hapisteyken sözleri çok önemliydi. Bana güç verdi."

Bulunduğun otel, Barcelona Kulübü'ne ait. Kaderin böyle bir şehirde ve bu şekilde tecelli etmesi nasıl hissettiriyor?

"Otelin Barcelona'ya ait olduğunu biliyorum. Barcelona ve ben, sonsuza kadar birlikte olacağız. Her zaman ikinci vatanım, Barselona şehri olacak. Kalbimin derinliklerine yer alan, unutulmaz bir yer."

"FUTBOL YOLUMU AYDINLATTI"

Futbol, dünyanın her yerinde en birleştirici sporlardan biri olarak kabul ediliyor. Ne düşünüyorsun?

"Futbol her yerde güzel! Eşsiz ve global bir fenomen. Hayatım boyunca bana kapıları açan bir hediye oldu. Dünya başıma yıkılırken veya artık nefes alamazken bile yolumu aydınlattı."

Ronaldinho hapiste yaşadıklarını anlattı: Dünya başıma yıkılırken...

Pandemi sonrası futbol, sence nasıl olacak?

"Dünya olarak farklı bir tecrübe yaşıyoruz. Uzun süre maçlar oynanmadı. Stadyumlar boş kalacak ve bunu hayal bile edemiyorum. Taraftarın verdiği ekstra enerji olmayacak. Hepimiz, bu 'yeni normal'e adapte olmak zorundayız."

Barcelona formasıyla yaşadığın en unutulmaz an hangisiydi?

"Bir tanesini seçemem. Barcelona ile yaşadığım birçok unutulmaz an var. Çok büyük kupalar kazandık."

Seninle karakterize edilen ve herkese neşe saçan bir gülümsemen var. Bu gülümsemeni kaybettiğin oldu mu?

"Hayat her zaman kolay değil ama sürekli etrafıma neşe saçmaya çalışırım. Bunu da futbol oynayarak yaparım. En kötü anlarda, en mutsuz zamanlarda bile futbola sarılırım."

Ronaldinho hapiste yaşadıklarını anlattı: Dünya başıma yıkılırken... ile ilgili etiketler Brezilya Barcelona hapis Ronaldinho
GÜNÜN VİDEOSU

Pendik Belediyesi'nde CHP'li meclis üyesinden İmamoğlu önergesi! Ahmet Cin'den manidar cevap!

Pendik Belediye Meclisi’nde CHP meclis üyesi, İmamoğlu‘nun Pendik Belediye Meclisine resminin asılması ile ilgili önerge verdi. Pendik Belediye Başkanı Ahmet Cin, "Siz ne zaman Cumhurbaşkanımızın resmini asarsanız ben de o zaman İmamoğlunun resmini asacağım!" diyerek teklifi reddetti.