Romanya asgari ücret ne kadar 2023?

Romanya, Avrupa'nın en gelişmiş ve en büyük 9. ülkesidir. Yeni yıla girmemize sayılı günler kala 2023 yılında asgari ücret miktarının ne kadar olduğu merak ediliyor. Peki, Romanya asgari ücret ne kadar 2023? Detaylar haberimizde...

Romanya Avrupa'nın en büyük 12., Avrupa Birliği'nin en kalabalık 6. ülkesidir. Nüfusun çoğunluğunu Doğu Ortodoks Kilisesi'ne bağlı ve bir Latin dili olan Rumence konuşan etnik Rumenler oluşturur. 2023 yılına girmemize az bir zaman kala dışındaki ülkelerin yeni yılda asgari ücret zamlarının ne kadar olacağı büyük bir heyecanla araştırılıyor. 2023'de asgari ücret miktarı merak edilen ülkelerin başında da Romanya geliyor. Peki, Romanya asgari ücret ne kadar 2023? Ayrıntılar haberimizde...

Romanya asgari ücret ne kadar 2023?

Romanya asgari ücret ne kadar 2023?

Romanya’nın dili Romencedir ve para birimi olarak Rumen Leyi’dir. Aynı zamanda Romanya‘da Euro da kullanılmaktadır. Macaristan ve Bulgaristan’dan sonra Avrupa Birliği ülkeleri arasında en düşük asgari ücrete sahip olan üçüncü ülke olan Romanya’da 2022 yılında asgari ücret 516 Euro’dur ve 2.500 Rumen Leyi’dir. 2023 Romanya Asgari Ücret belirlenince sitemizde güncelleme yapılacaktır..

Romanya’da iş olanakları hizmet, tarım,sanayi ve inşaat sektöründe oldukça fazladır.  Romanya iş imkanları olarak bu dönemlerde çalışanlar için en çok tercih edilen alan ise hizmet alanıdır. Romanya bünyesinde işsiz çalışan kişi sayısı azdır. Romanya’da çalışma saatleri günde 8 saattir. Haftalık çalışma saati ise 40 saattir. Kişilerin yıllık izni ise 20 gün olarak belirlenmiştir. Romanya’da kişinin saatlik çalışabileceği sistem vardır..

Romanya asgari ücret ne kadar 2023? ile ilgili etiketler Romanya
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.