Roger Federer'den 407 gün sonra gelen galibiyet

Kortlarda en son 407 gün önce görülen Roger Federer Katar ExxonMobil Open'da İngiliz tenisçi Daniel Evans'la karşılaştı. İlk seti tie-breakle alan yaşayan efsane, 2. seti kaybetse de maçı kazanmayı bildi.

Tenisin yaşayan efsanesi Roger Federer, 2021'in ilk maçına Doha'daki ATP 250 turnuvasında çıkıyor. 39 yaşındaki İsviçreli raket, İngiliz tenisçi Daniel Evans'ı zorlansa da geçmeyi başardı.

Kortlarda en son 407 gün önce görülen Federer, dün 28 numarası Evans'ı 7-6, 3-6 ve 7-5'lik setlerle 2-1 mağlup etti. Katar ExxonMobil Open'daki bu galibiyetle profesyonel kariyerinin 1243. galibiyetini elde eden yıldız isim en son geçen yıl Avustralya Açık'ta maç kazanmıştı.

İlk turu bay geçen, 2. turda Evans'ı eleyen Roger Federer'in bugünkü rakibi Nikoloz Basilashvili olacak. Dünya 42 numarası Gürcü raketle Federer'in maçının bugün saat 18.05'te başlaması bekleniyor.Tenis severler bu maçı S Sport Plus ya da beIN Sports 3 Fransa kanalından izleyebilir.

21 Grand Slam şampiyonluğuyla pek çok otorite tarafından tarihin en iyisi olarak gösterilen ve hayranlarının tenisi bırakmasını hiç istemediği Federer, Avustralya Açık'a katılmamıştı. Melbourne'deki turnuvanın karantina koşullarını ağır bulan yaşayan efsane, "30 gün boyunca ailemden ayrı kalamam" demişti.

Roger Federer'den 407 gün sonra gelen galibiyet ile ilgili etiketler Roger Federer Tenis doha
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.