Rockefeller’dan Bitcoin alın çağrısı

ABD merkezli Rockefeller firmasının yatırım ve servet danışmanlıkları Bitcoin'in geleceğini değerlendirdi. Yatırım danışmanlığı şirketi Miller Tabak, 2021'de Bitcoin'de yüzde 30'u bulan bir düşüş yaşanacağı öngörüsünde bulunsa da Bitcoin'in uzun vadede finans sistemini değiştirme potansiyeline dikkat çekti. Dev firmanın servet danışmanlığı şirketi "Vios Advisors'ın Genel Müdürü Michael Bapis ise yatırımcıya volatiliteye ve gelişecek durumlara aldırmadan Bitcoin almalarını tavsiye etti.

Rockefeller'ın yatırım danışmanlığı şirketi Miller Tabak’ın Baş Borsa Stratejisti Matt Maley’e göre kripto para biriminin teknik göstergeleri 2021’nin başından itibaren %25 ila %30 oranında düşüş gösterebileceğini söyledi. Ancak bu düşüş uzun vadede kripto para birimlerinin kaybettireceği anlamına gelmediğine de işaret etti.

Borsa Gündem'in haberine göre, Perşembe günü itibariyle 23 bin dolar sınırını aşan Bitcoin an itibariyle de 23.060 seviyesinde bulunuyor. Söz konusu ralli dev kripto para biriminin bu yıl %215 oranında ralli yaptığını ortaya koyuyor.

Maley CNBC’ye verdiği röportajda konuyla ilgili, “Bir erimenin gerçekleştiğine şüphe yok ve bu bir süre daha devam edebilir” ifadelerine yer verdi. Baş stratejist, “Bana kalırsa kısa vadede bu bir süre daha devam edebilir ve uzun vadede fazlasıyla boğa piyasası olacağını düşünüyorum. Ancak orta vadede diğer birçok insanın düşündüğünden daha fazla endişe duyuyorum” değerlendirmesinde bulundu.

Baş stratejist sorunun bir parça aşırı borsalardaki aşırı likiditeden kaynaklandığını söylüyor. Yaz boyunca büyük teknoloji şirketlerinin rallisi sırasında kenarda bırakılan likidite borsalara girdi. Maley bu hisselerin dengelenmesi sürecinde Bitcoin’i yükselttiği kanısında.

Maley, “Sorun şu ki an itibariyle bu durum Bitcoin’in haftalık verilerini fazlasıyla yüksek seviyelere taşıyor” diyor.

Baş stratejist Bitcoin’in göreli güç endeksine dikkat çekerek, “Şu anda 88 seviyesini geçti. 2017 yılında iki kez geçtiği 90 seviyesi kadar yükselmese de bu yükselişlerin ardından %36 ve %64 oranında düşüşler gelmişti. Henüz bu noktada değiliz. Ancak pandemi yavaş yavaş kaybolmaya başladıkça ve belki de likidite eskisi kadar fazla olmadıkça bu varlık birimi geçmişte birçok kez yaşandığı gibi afallayacaktır” diye konuştu.

2016 yılından bu yana Bitcoin’in 10 kez %20 ve üzerinde düşüş gördüğünü, yedi kez %30 ve üzeri düştüğünü ve dört kez %48 veya daha fazla düştüğünü belirten Maley yatırımcıların volatilite modelini hafife almamaları gerektiğini vurguladı.

“İnsanlar yeni yıla girerken dikkatli olmalı” diler Baş stratejist Bitcoin’e ilişkin yorumlarında, “Uzun vadede sevdiğim bir varlık birimi. Ancak yakın zamanda görmeye başlayacağımız üzere %10-%15 aralığından daha derin bir düşüş yaşanacağını düşünüyorum. Bana kalırsa %25-%30 bandındaki düşüşleri kolayca göreceğiz. Tekrar etmek gerekirse yeni yılın başlarından önce bunun olacağını düşünmüyorum fakat son bir ya da iki hafta içerisinde aşırı satın alım durumu ve varlık sınıfındaki kabarma nedeniyle bunun yakın olduğunu düşüncesindeyim” dedi.

ROCKEFELLER'IN SERVET DANIŞMANI 'ALIN' DEDİ

Rockefeller’ın servet danışmanlığı birimi Vios Advisors’ın Genel Müdürü Michael Bapis volatiliteye ve her şeye rağmen Bitcoin yatırımlarını tavsiye ediyor.

Bapis, “Benim bu trene binmem biraz zaman almış olsa da bu gerçekten de yeni bir para birimi. Eğer üç, beş ya da yedi yıl gibi uzun vadeli bir bakış açınız varsa varlıklarınızdan vazgeçmeyin” diye konuşuyor.

Bitcoin’in yeni küresel para birimi, enflasyon karşısında koruma ve bu piyasa ortamında yeni bir emtia gibi bir birim haline geldiğini belirten Bapis, altının %24’lük yükselişine karşın Bitcoin’in üç haneli yükselişine işaret etti.

Bapis Bitcoin için, “Artık bazı büyük şirketlerin bazıları için bir rezerv birimi haline geldi. PayPal 2021 yılı itibariyle bundan sonra Bitcoin’i küresel para birimi olarak kullanacak. Square (ABD’li finans şirketi) Bitcoin’e muazzam yatırımlarda bulundu ve ayrıca Bitcoin’i şirket muhasebe defterlerinde rezerv olarak kullanıyor. Hepimizin bildiği gibi asıl teknoloji olan Blockchain hiçbir yere gitmiyor ve bana kalırsa Bitcoin kripto para birimleri arasında benim gördüğüm kadarıyla küresel para birimlerinin lideri” dedi.

Bapis, “Bana kalırsa satın alın ve uzun vadeli yatırım olarak bekleyin sonra da para biriminin belki de para birimlerini ve içerisinde yaşadığımız dünyayı nasıl değiştirebileceğini izleyin” ifadesini kullandı.

Rockefeller’dan Bitcoin alın çağrısı ile ilgili etiketler Bitcoin rockefeller Miller Tabak Vios Advisors Michael Bapis servet yatırım
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.