Robot Süpürge Seçerken Nelere Dikkat Edilmelidir?

Ev temizliğinin en büyük yardımcılarından biri elektrikli süpürgeler olarak kabul edilirken robot süpürgelerin yaygınlaşması ile kullanıcı tercihleri büyük ölçüde değişti. Yaygınlaşması ile birlikte fiyatları da uygun seviyelere indiği için artık her evde bir akıllı süpürge görmek mümkün.

Bu cihazların “akıllı” olarak nitelendirilmesi ise tamamen kendi yapay zekâsıyla hareket edebiliyor olması ile alakalı. Otonom süpürge olarak da adlandırılan cihaz, sensörleri sayesinde yerdeki kirleri algılar ve bir komut gerektirmeden temizliği başarıyla gerçekleştirir.

Günümüzde pek çok teknoloji markası robot süpürge üretmeye başladığı  için bu cihazlara ulaşmak son derece kolay bir hâle gelmiş durumdadır. Avansas gibi gibi alışveriş platformlarından online sipariş vererek akıllı süpürgeye sahip olmak da mümkündür. Seçeneğin çok olması, doğru ürünü seçme konusunda kafa karışıklığı yaratabilir. Fakat birkaç detaya dikkat edilmesi hâlinde en ideal ürüne ulaşılabilir.

Robot Süpürge Tipi

Hızlı gelişen teknoloji sayesinde akıllı süpürgelerin de farklı varyantları üretilerek satışa sunulmaktadır. İhtiyaçlarınız ve kullanım amaçlarınız doğrultusunda size uygun bir süpürge tipi seçmeniz önemlidir.

1. Kamerasız ve Lazersiz Akıllı Süpürge: En ekonomik otonom süpürge modelleri bu gruptadır. Süpürge, lazeri ve kamerası bulunmadığı için çevredeki eşyaları önceden algılayamaz. Eşyalara ve duvarlara çarpması hâlinde yönünü değiştirerek temizliğe devam eder.

2. Kameralı Akıllı Süpürge: Süpürge, üzerindeki kamera ile kullanıldığı alanı kaydeder ve kendisine bir harita çıkarır. Fakat tek seferde çıkardığı harita genelde başarısız olur ve en tutarlı haritaya birkaç kez çalıştırıldıktan sonra ulaşır.

3. Lazerli Akıllı Süpürge: Lazer ışınları kullanarak başarılı bir şekilde haritalama yapar. Ancak genellikle diğer modellerden daha kaba olur ve bu nedenle yere yakın mobilyaların altına giremeyebilir. Mobil uygulama ile akıllı telefonlar üzerinden kontrol edilebilir.

Haritalama Yeteneği

Satın alacağınız robot süpürgenin haritalama özelliğine sahip olmasına dikkat etmelisiniz. Bu tip süpürgeler daha verimli ve pratik bir şekilde çalışır. Ayrıca mobil uygulama üzerinden kontrol edilebilen modellerin hareket alanlarını sınırlayabilirsiniz.

Pil Ömrü

Robot süpürgeler şarjlı bir şekilde çalıştıkları için pil ömrü önem arz eder. Pil ömrü kısa olan cihazlar temizliği yarıda bırakabileceği için daha efektif çalışabilen ve uzun ömürlü pile sahip olan bir süpürge tercih etmelisiniz. Bununla birlikte pili azaldığı zaman ünitesine dönerek kendini şarj eden modeller her zaman daha pratiktir.

Toz Haznesi Kapasitesi

Her modelin hazne kapasitesi farklıdır. Dolayısıyla süpürgeyi kullanacağınız alanın büyüklüğüne göre bir cihaz seçmelisiniz. Büyük sayılabilecek bir eviniz varsa kapasitesi en yüksek olan modelleri tercih edebilirsiniz.

Çekim Gücü

Çekim gücü, akıllı süpürgenin kullanılacağı zemin için önemlidir. Düz zemini, parkeyi ya da halıyı temizlemek farklı çekim gücü seviyeleri gerekir. Evinizdeki zemin özelliklerini dikkate alarak bir cihaz seçebilirsiniz.

Wi-Fi ve Mobil Uygulama Desteği

Wi-Fi bağlantısı bulunan cihazların entegre olduğu bir mobil uygulama da daima vardır. Mobil uygulama sayesinde süpürgenizi kendiniz yönetebilirsiniz. Her modelde bulunan bir özellik olmadığı için satın almadan önce bu detaya dikkat etmelisiniz.

Robot Süpürge Kullanmanın Avantajları Nelerdir?

Robot süpürgeler, çeşitli avantajlar sağladıkları için hızlı bir şekilde yaygınlaşmıştır. Söz konusu avantajlar sayesinde artık temizlik zaman kaybı ve yorgunluk yaratan bir eylem değildir. Bu akıllı cihazları kullanmanın getirdiği bazı avantajlar şöyledir:

● Elektrikli süpürgelere göre çok daha sessiz bir şekilde çalışır.

● Kendi kendine çalışabildiği için temizliğe ayrıca zaman ayırmaya gerek kalmaz ve zaman tasarrufu sağlar.

● Boyutları son derece minimaldir ve evde yer kaplamaz.

● Koltuk altı, duvar köşesi gibi ulaşılması zor yerleri kolayca temizler.

● Programlanabilir fonksiyonları sayesinde ayarlanan saatler arasında temizlik yapar.

● Paspas özelliği bulunan modeller, hem süpürme hem de silme işlemlerini gerçekleştirir.

Robot Süpürgelerin Kullanımı Basit midir?

Akıllı süpürgelerin kullanımı son derece basittir. Çünkü bu cihazlar, belirli programlar dahilinde kendi kendine çalışır. Ayrıca yere bir şeylerin dökülmesini algılayabilen modeller, hızlı bir şekilde alana giderek ilgili bölgeyi temizler. Temizleyeceği bölgeyi de otomatik olarak haritalayarak hafızasına kaydeden cihaz üzerinde yapmanız gereken tek işlem, toz haznesini boşaltmaktır.

En Ucuz Robot Süpürge Nereden Alınır?

Otonom süpürgelerin birden fazla çeşidi vardır. Bununla birlikte birçok teknoloji markası bu alanda çalışmalarını kullanıcının beğenisine sunmuştur. Marka ve kalite gibi detaylar, fiyatların değişken olmasına sebebiyet vermektedir. Dolayısıyla robot süpürge alırken fiyat araştırması da yapmanız gerekir. En ucuz akıllı süpürge modelleri ise genellikle internet sitelerinde bulunur. Avansas gibi uygun fiyat, hızlı teslimat, kolay değişim ve iade gibi seçenekler sunan alışveriş sitelerinden robot süpürge alabilirsiniz.

Robot Süpürge Seçerken Nelere Dikkat Edilmelidir? ile ilgili etiketler avansas
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.