Rize'de tırtıl istilası

Rize’nin Pazar ilçesine bağlı Yeşilköy köyünü adeta tırtıllar bastı. Köyde sayıları giderek artan, meyve ağaçlarının kurumasına neden olan ve evlere kadar ulaşan tırtıllar, vatandaşları endişelendiriyor. Köylüler, tırtıllar için önlem alınmasını istiyor.

Rize'nin Pazar ilçesine bağlı olan Yeşilköy köyünde tırtıl istilası yaşanıyor. Tarım arazilerinde sayıları her geçen gün artan tırtıllar, özellikle meyve ağaçlarının yapraklarını yiyerek, kurumasına neden oluyor.

Rize'de tırtıl istilası

"KAPI, PENCERE AÇAMIYORUZ"

Köyde yaşayan vatandaşlar evlerine kadar ulaşan tırtıllar için önlem alınmasını istiyor. Tırtılların kendilerini endişelendirdiğini söyleyen Havva Dursun, “Kelebekle mücadele ediyorduk şimdi tırtıllar çıktı. Kapı, pencere açamıyoruz” dedi.

"EVİMİZİN İÇİNE KADAR GİRDİ"

Medine Hafızoğlu da “Ağaçlardan başladı, sebzelerimize kadar her şeyi kuruttu. Artık evimizin içine kadar girmiş durumda. Zor durumdayız” diye konuştu.

Rize'de tırtıl istilası - Resim : 2

Ziraat Mühendisi Mustafa Atasaral ise önlem alınması çağrısında bulunarak, “Korkumuz tırtılların çaya zarar vermesi. Yetkililerden yardım bekleniyor. Lokal uygulamalarla, bu sorunla başa çıkılamıyor. Özellikle larva döneminde zararlı oluyor. Önlem alınması gerekiyor” dedi.

 

Rize'de tırtıl istilası ile ilgili etiketler Rize Pazar tırtıl Yeşilköy
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.