Rize'de bir köy alev alev yanıyor

Gelen son dakika haberine göre; Rize'nin İkizdere ilçesine bağlı Gölyayla Köyü'nde yangın çıktı. Sokağa çıkma kısıtlaması nedeniyle hafta sonunu burada geçirmek için yaylaya gelen vatandaşların dönüş öncesi yaktıkları sobaları tam olarak söndürmemesi nedeniyle çıktığı düşünülen yangın şimdiden 10 evi kül etti.

Konuya ilişkin Habertürk yayınına katılan Anadolu Ajansı (AA) muhabiri Muhittin Sandıkçı, yangının hafta sonu uygulanan sokağa çıkma kısıtlaması nedeniyle yaylaya gelen vatandaşların sobalarını söndürmemesi nedeniyle çıktığını belirtti.

Ahşap yerleşim olması nedeniyle hızla yayılan yangının önüne geçmek isteyen İkizdere Belediyesi, Kalkandere Belediyesi, İyidere Belediyesi, Derepazarı Belediyesi ve Rize Belediyesi itfaiye ekipleri söndürme çalışmalarını sürdürüyor.

Kaymakam ile yaptığı görüşmede yangının 10 eve sıçradığını belirten Sandıkçı, ''Evler birbirine çok yakın. Rüzgar nedeniyle diğer evlere de sıçrama ihtimali var. İtfaiye ekipleri olay yerine yönlendirildi. Sokakların dar olması nedeniyle ekipler zorlanıyor.'' ifadelerini kullandı.

İkizdere Belediye Başkanı Hakan Karagöz de, yangınla ilgili şunları söyledi:

Yangın rüzgarın da etkisi ile yayılıyor. Tek korkumuz çayıra, buradan da ormanlık alanlara sıçraması. Ahşap evler tamamen kullanılmaz hale geldi. Şimdi yangının çevresinde betonarme evler var. Rüzgar da şiddetini azaltmış durumda. İnşallah kendi ekiplerimiz ve çevre ilçelerden gelen ekiplerimizle birlikte yangının önüne geçeceğiz. Tek tesellimiz can kaybının olmaması” 

 

Rize'de bir köy alev alev yanıyor

Rize'de bir köy alev alev yanıyor - Resim : 2

Rize'de bir köy alev alev yanıyor - Resim : 3

Rize'de bir köy alev alev yanıyor ile ilgili etiketler Rize Yangın Gölyayla köy
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.