Rize ve Trabzon'da yarın okullar tatil mi? 12 Şubat kar tatili var mı?

Rize ve Trabzon'da yarın okullar tatil mi? Kar yağışının Karadeniz Bölgesi’nde etkili olması sebebiyle Rize ve Trabzon’da okullar tatil mi sorusunun yanıtı araştırılıyor. Ülke genelinde kar yağışının etkin olması ile birçok okuldan tatil açıklaması gelmeye başladı. Peki, Rize ve Trabzon'da yarın okullar tatil mi? 12 Şubat kar tatili var mı? Detaylar haberimizde..

Rize ve Trabzon'da yarın okullar tatil mi? Okullara kar tatili haberleri peş peşe geliyor. Soğuk hava dalgasının yurt genelinde etkisini göstermesiyle birlikte pek çok şehirde öğrenciler ve velileri yarın okullar tatil mi sorusunun yanıtını araştırıyor. Trabzon Valiliği tarafından geçtiğimiz hafta sonu yapılan açıklama neticesinde eğitime iki günlük ara verilmişti. Peki, Rize ve Trabzon'da yarın okullar tatil mi? 12 Şubat kar tatili var mı? Detaylar haberimizde...

kar tatili ile ilgili görsel sonucu

RİZE VE TRABZON'DA YARIN OKULLAR TATİL Mİ?

Trabzon Valiliği, geçtiğimiz hafta sonu yaptığı açıklama ile eğitime 2 günlük ara verildiğini açıklamıştı. 2 günlük tatilin sona ermesinin ardından bugün Valilik tarafından yapılan son dakika açıklaması ile birlikte ilk ve orta dereceli okullarda, özel eğitim ve rehabilitasyon merkezleri ile halk eğitim merkezlerinde, eğitim öğretime 1 gün süreyle daha ara verildiği açıklandı. Yapılan açıklamada alınan kar tatili kararının sebebi il genelinde yaygın olarak devam eden buzlanma ve don olayı nedeniyle ulaşımda meydana gelmesi muhtemel aksaklıkların göz önünde bulundurulduğu açıklandı. Ayrıca engelli ve hamile kamu personeli de aynı gün idari izinli sayılacağı kamuoyu ile paylaşıldı.

Trabzon'un ardından Rize Valiliği de 12 Şubat 2020 Çarşamba günü eğitim ve öğretime ara verilmesi yönünde karar alındığını duyurdu. Valilik Twitter adresinden yapılan açıklamada yoğun buz ve muhtemel riskler neticesinde kar tatili kararınınn alındığı belirtildi.

kar tatili ile ilgili görsel sonucu

11 ŞUBAT'TA TATİL OLAN İLLER!

TRABZON

Trabzon Valiliği'nden yapılan açıklamada "Yoğun kar yağışı ve olumsuz hava koşulları dolayısıyla ilimiz genelinde 10 Şubat Pazartesi ve 11 Şubat Salı günleri, ilk ve orta dereceli okullarda, özel eğitim ve rehabilitasyon merkezleri ile halk eğitim merkezlerinde, eğitim öğretime 2 gün ara verilmiştir. Ayrıca engelli ve hamile kamu personeli de aynı günlerde idari izinli sayılacaktır" denildi.

ARTVİN

Artvin'de etkili olan kar yağışı nedeniyle il genelinde eğitime yarın ara verildi. Valilikten yapılan yazılı açıklamada, yoğun kar yağışı ve olumsuz hava koşulları nedeniyle 10 Şubat Pazartesi günü, il genelindeki ilk ve orta dereceli okullar, özel eğitim ve rehabilitasyon merkezleri ile halk eğitim merkezlerinde eğitim öğretime ara verildiği belirtildi. Açıklamada, engelli ve hamile kamu personelinin de yarın izinli sayılacağı kaydedildi.

BİTLİS

Bitlis Valiliğinden yapılan açıklamada, olumsuz hava şartları ve yoğun kar yağışı nedeniyle Bitlis il genelinde (Bitlis merkez ve merkeze bağlı tüm köyler, tüm ilçeler ve ilçelere bağlı tüm köylerde) 11 Şubat 2020 Salı günü için eğitime 1 gün süre ile ara verildiği belirtildi. Açıklamada, kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan hamile ve engelli personelin de 11 Şubat Salı günü idari izinli sayılmalarına karar verildiği bildirildi.

VAN

Van Valiliğinden yapılan açıklamada, “Devam eden yoğun kar yağışı ve buzlanma nedeniyle 11.02.2020 Salı günü de ilimiz genelinde ilk ve orta dereceli eğitim öğretim, halk eğitim, özel eğitim, rehberlik araştırma ve rehabilitasyon merkezlerine 1 gün süre ile ara verilmiştir. Ayrıca engelli ve hamile kamu personeli idari izinli sayılacaktır” denildi.

kar tatili ile ilgili görsel sonucu

RİZE

Rize Valisi Kemal Çeber, sosyal medyadan öğrencilerin kar tatili taleplerini geri çevirmeyerek Rize'de kar nedeniyle okulların 2 gün tatil edildiğini duyurdu.

HAKKARİ

Hakkari merkez ve 2 ilçede olumsuz hava koşulları nedeniyle yarın eğitime ara verildiği duyuruldu.

Valilikten yapılan açıklamada, yoğun kar yağışı ve buzlanma nedeniyle 10 Şubat Pazartesi Hakkari merkez, Yüksekova ve Şemdinli ilçelerinde eğitim öğretime ara verildiği belirtildi.
Açıklamada, engelli ve hamile kamu görevlilerinin de yarın izinli sayılacağı ifade edildi.

kar tatili ile ilgili görsel sonucu

 

 

Rize ve Trabzon'da yarın okullar tatil mi? 12 Şubat kar tatili var mı? ile ilgili etiketler Rize Trabzon Kar tatili 2020 Okul Öğrenci kar tatil kar tatili var mı kar tatili mi?
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.