Rize Emniyet Müdürü Altuğ Verdi şehit oldu!

Rize Emniyet Müdürü Altuğ Verdi silahlı saldırıya uğradı. Saldırıda ağır yaralanan Rize Emniyet Müdürü Altuğ Verdi hastanede şehit oldu. Saldırıda Personel Şube Müdürü ile Verdi'nin koruma polisi de yaralandı. Saldırgan trafik polisinin de yaralı olarak yakalandığı belirtildi.

2017'de Rize Emniyet Müdürü olarak görevlendirilen 1. Sınıf Emniyet Müdürü Altuğ Verdi  görüştüğü bir trafik polisi tarafından vuruldu.

Emniyet Müdürü Verdi saldırı sonrası ambulansla kaldırıldığı Rize Devlet Hastanesi'nde ameliyata alındı. 

Bir önceki görev yeri olan Üsküdar'da 15 Temmuz darbe girişimi sırasında gösterdiği kahramanlıkla tanınan Altuğ Verdi doktorların çabalarına rağmen kurtarılamayarak şehit oldu. 

3 POLİS DE YARALANDI

Saldırgan polis memurunu engellemek isteyen Rize emniyet personel müdürü Ercan Polat ile Verdi'nin koruma polisi Yiğitcan Köksal yaralandı. Polat ve Köksal'ın da ameliyatta olduğu bildirildi.

OLAYIN PERDE ARKASI ŞÖYLE

Alınan bilgiye göre, bugün saat 15.00 sıralarında Rize Emniyet Müdürlüğü binasına gelen Derepazarı Emniyet Amirliği'nde görevli trafik polisi İsmail Hakkı Saraçoğlu, Emniyet Müdürü Altuğ Verdi ile görüşmek istedi.

Özel Kalem Müdürlüğü'ne silahını bırakıp makamda görüşen Saraçoğlu, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi'nde bir bölüm kazandığını belirterek Rize merkezde görevlendirme talebi oldu.

Rize Emniyet Müdürü Altuğ Verdi şehit oldu!
İsmail Hakkı Saraçoğlu

 

Ancak olumsuz yanıt aldığı tahmin edilen Saraçoğlu, çıkışta özel kalemden silahını teslim alarak tekrar içeri girdi ve Emniyet Müdürü Altuğ Verdi'ye ateş etmeye başladı.

Bu sırada beraberindeki personel şube müdürü olan polis müdürü ve Verdi'nin koruma polisine de ateş eden Saraçoğlu, ardından karşı açılan ateşte vurularak yakalandı.

Olayla ilgili soruşturmanın sürdüğü bildirildi.

 RİZE EMNİYET MÜDÜRÜ ALTUĞ VERDİ KİMDİR?

Rize İl Emniyet Müdürü Sayın Altuğ VERDİ, 1972 yılında İstanbul’da doğdu.

1989 yılında Polis Kolejinden, 1993 yılında Polis Akademisinden mezun olması akabinde, sırasıyla İstihbarat Daire Başkanlığı, Türkiye Cumhuriyeti Kudüs Başkonsolosluğu, Şırnak Emniyet Müdürlüğü, Adana Emniyet Müdürlüğü, Birleşmiş Milletler Kosova Barış Gücü, Birleşmiş Milletler Haiti Barış Gücü, Mersin Emniyet Müdürlüğü, İstanbul Emniyet Müdürlüğü ve Başbakanlık Koruma Dairesi Başkanlığında değişik rütbelerde görev yaptıktan sonra 28.12.2016 tarihinde 1.Sınıf Emniyet Müdürlüğüne terfi etti.

Rize Emniyet Müdürü Altuğ Verdi şehit oldu! - Resim : 2
ALTUĞ VERDİ-Şehit Rize Emniyet Müdürü

Rize İl Emniyet Müdürü ülkemizi ABD ve Almanya başta olmak üzere birçok yabancı ülke nezdinde düzenlenen toplantı ve programlarda temsil etmiş olup, iyi derecede İngilizce bilmektedir.

Altuğ Verdi, 19.08.2017 tarihli Resmi Gazete ’de yayınlanan ve 2017/348 sayılı Kararname ile Rize Emniyet Müdürü olarak atanmış olup, evli ve bir kız babasıdır.

 

Rize Emniyet Müdürü Altuğ Verdi şehit oldu! ile ilgili etiketler Rize Altuğ Verdi emniyet müdürü
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.