Rıza Pekkutsal kimdir, kaç yaşındaydı? Oyuncu Rıza Pekkutsal neden öldü, nereliydi?

Türk sinemasının başarılı oyuncularından Rıza Pekkutsal, hayatını kaybetti. Usta isim, yaşamı boyunca sayısız projede yer aldı. Rıza Pekkutsal'ın vefatının ardından hayatına dair detaylar araştırılıyor. Rıza Pekkutsal aslen nereli, öldü mü, neden öldü?

Rıza Pekkutsal, oyunculuğunun yanı sıra müzikle de ilgiliydi. Yaşamını İzmir'de sürdüren Pekkutsal, yaşadığı şehirde hayatını kaybetti. Türk sinemasının sevilen isimlerinden olan Rıza Pekkutsal, seslendirmelerde yapıyordu. Oyuncu, 1935 yılında İzmir'de doğdu ve İzmir Özel Tiyatrosunda eğitim gördü. İşte, Rıza Pekkutsal hayatı ve filmleri...

RIZA PEKKUTSAL KİMDİR?

Pekkutsal,1935 yılında İzmir'de dünyaya geldi. Sanatçı seslendirme yaparak ilk komedi tarzında plak komedi yaptı.

Buca halkevinde sanat yaşamına başlayan oyuncu, İzmir Özel Tiyatrosunda eğitim gördü. İstanbul'a gelince Muammer Karaca'nın tiyatrosunda çalıştı. Hulki Saner aracılığı ile girdiği camiada oynadığı ilk film Cibali Karakolu oldu. Bu filmden sonra 1971'den 1979 yılına kadar seslendirme sanatçılığı yaptı. Korkusuz Korkak filminde memur rolünü canlandırdı.

1980'lerde çoğunlukla Kemal Sunal filmlerinde rola alan isim seslendirmeler de yaptı. İlk dizi oyunculuğunu 1994 yılında Kaygısızlar dizisinde 'Hacı Gaffur' rolüyle yaptı. En son oynadığı film 2007 yapımı Sıfır Dediğimde filmidir. Müzik sektörüyle de ilgilenen Pekkutsalın yaklaşık 20 plakta imzası vardır. Uzun süre İstanbul'da yaşadı. 16 Ağustos 2022 tariihnde İzmir'de yaşamını yitirdi.

Rıza Pekkutsal kimdir, kaç yaşındaydı? Oyuncu Rıza Pekkutsal neden öldü, nereliydi? ile ilgili etiketler rıza pekkutsal kimdir
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.