Rıza Çalımbay'dan kariyer rekoru

Süper Lig'de 17 maçtır bileği bükülmeyen, 300 dakikadır gol yemeyen, son 5 maçın 4'ünde kalesini gole kapatan ve müthiş bir form grafiği yakalayan Sivasspor, 41. haftadaki Fenerbahçe maçına hazırlanıyor. Hatayspor'la beşincilik mücadelesi veren 6. sıradaki Kırmızı-Beyazlılar, Kadıköy'e kazanmak için gelecek.

Süper Lig'in 40. haftasında Medipol Başakşehir'le sahasında 0-0 berabere kalan Sivasspor, yenilmezlik serisi 17 maça çıkararak kulüp rekorunu bu hafta da bir maç geliştirdi. Yiğido’da teknik direktör Rıza Çalımbay da kariyerinin en uzun kaybetmeme serisini yakaladı.

Ligde en son 31 Ocak'ta Aytemiz Alanyaspor'a deplasmanda 3-1 mağlup olan Kırmızı-Beyazlı takım, ardından 17 maçta 9 galibiyet ve 8 beraberlikle 35 puan topladı. Bu maçlarda 28 gol atan Sivasspor kalesinde 13 gol gördü. Çalımbay'ın öğrencileri son 3 maçta ise kalesini gole kapatmayı başardı. Kaleci Ali Şaşal Vural; Yeni Malatyaspor, Gaziantep FK ve M. Başakşehir maçlarında gol yemedi. 

Çalımbay, 2005’te Beşiktaş’ta görev yaparken mart ve eylül ayları arasında 16 maçla teknik direktörlük kariyerinin en uzun yenilmezlik serisini yakalamıştı.

Rıza Çalımbay'dan kariyer rekoru

Sivasspor bu sezon Denizlispor, Yeni Malatya ve Galatasaray ile 2-2; Hatayspor, Karagümrük, Trabzonspor, Başakşehir, Fenerbahçe, Hatayspor ve Denizlispor ile 1-1; MKE Ankaragücü, Antalyaspor, Erzurumspor, Çaykur Rizespor, Trabzonspor, Beşiktaş ve Başakşehir’le de 0-0 berabere kaldı. Kırmızı-Beyazlılar 17 beraberlikle de Süper Lig lideri!

Rıza Çalımbay'dan kariyer rekoru ile ilgili etiketler Sivasspor Rıza Çalımbay Ali Şaşal Vural
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.