Rıza Çalımbay: Karabağ maçı final maçımız

Demir Grup Sivasspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, 2'de 0'la başladıkları UEFA Avrupa Ligi'ndeki iddialarının sürdüğünü belirterek, "Bu maç (Karabağ) bizim için final niteliğinde. Kazanmak istiyoruz" dedi.

UEFA Avrupa Ligi I Grubu 3. maçında Azerbaycan takımı Karabağ ile karşılaşacak olan Demir Grup Sivasspor’da teknik direktör Rıza Çalımbay ve futbolculardan Uğur Çiftçi maçın oynanacağı Yeni 4 Eylül Stadı'nda basın toplantısı düzenledi.

HER TÜRLÜ RİSKİ GÖZE ALACAĞIZ

Çalımbay önemli bir maça çıkacaklarını belirterek, "Bizim bu maçı mutlaka iyi bir şekilde bitirmemiz gerekiyor. Çünkü iddiamızı devam ettirmemiz için çok önemli. Buradan alınacak her puan çok çok önemli. Biz her zaman söylüyoruz hem ülkemiz hem kendimiz için oynuyoruz bu maçı. Biz bu maçı çok iyi bir şekilde bitirdiğimiz takdirde kesinlikle iddiamız devam edecek.

Rıza Çalımbay: Karabağ maçı final maçımız

Hala oynanacak 4 maç var biz bu maçları çok iyi bir şekilde bitireceğimize inanıyoruz. İki tane oynadığmız maç vardı, ikisinde de gol attık, gol atabiliyoruz. Maalesef yediğimiz gollerde oldu. Şimdi bu maçta bütün gayemiz galibiyet üzerine. Onun için her türlü riski de göze alacağız. O maçı kazanmak için ne gerekiyorsa her şeyi yapacağız. Tabii ki eksik arkadaşlarımız olabilir, dinlendirmek istediğimiz arkadaşlarımız olabilir. Öyle bir şanssızlığımızda var. Maç oynadıktan sonra 2 gün sonra da Galatasaray ile final gibi bir maç oynayacığz. Karabağ maçı bizim için final niteliğinde bir maç mutlaka bunu çok iyi bir şekilde bitirmek zorundayız” dedi.

GRUP KOLAY DEĞİL

Kolay maçlar oynamadıklarını ifade eden Çalımbay, "Grup kolay değil, Karabağ ve Maccabi Tel-Aviv takımları iyi takım. Villarreal zaten iyi bir takım. Onun için bu maçlarda her şey olabilir. Çok dikkatli bir şekilde bizim davranmamız gerekiyor. Bizim her şeyden önce Avrupa Kupalarında gidebileceğimiz yere kadar gideceğiz kesinlikle. Kalan 3 maçı da olsun onları da kazanmaya çalışacağız ama bizim için bu maç final niteliğinde bir maç.

Ama bizim her şeyden önce koskoca bir ligimiz var. Türkiye Kupamız var. Zaten bizim takımın hiç dinlenme şansı diye bir şey yok. Onun için burada aksilikler sıkıntılar hepsi yaşanıyor. Bizden daha büyük bütçelere sahip olan takımlar daha çok oyuncu alan takımların hepsi elendiler. Hemde umulmadık takımlara elendiler. İyi oynuyoruz, ne Maccabi Tel-Aviv maçında, ne de Villarreal maçında kötü oynadık. İkinsinde de iyi oynadık ve çok güzel goller attık. Amma ikisinde de şanssızlık yaşadık.

Bizim takım tam olduğu zaman inanıyorum ki bu gruptan kesinlikle çıkacağız. Ama önemli olan önce bu maçı geçmemiz. Maçı geçebilirsek çok büyük bir avantaj yakalayacağız.Tek düşüncem sahamızdan galibiyetle ayrılmak başka düşüncem yok" ifadelerini kullandı.

Rıza Çalımbay: Karabağ maçı final maçımız ile ilgili etiketler Sivasspor UEFA Avrupa Ligi Rıza Çalımbay
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.