Rıza Çalımbay: Konya'dan böyle bir galibiyetle ayrılmak kolay değil

vasspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, Konya deplasmanında galibiyet almanın kolay olmadığını kaydederek, alınan galibiyetin kendileri adına önemli olduğunu söyledi. Kırmızı-Beyazlılar'ı zorlu bir fikstür bekliyor... İlk maçtan 3 puanla ayrılan Yiğido, Trabzon, Göztepe ve Fenerbahçe maçlarını düşünmeye başladı.

Süper Lig'in 20. haftasında Konyaspor'u deplasmanda tek golle mağlup ederek Yeşil-Beyazlı ekibe sezonun ilk iç saha yenilgisini yaşatan Sivasspor, puanını 29'a yükseltti.

Sivasspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, Konya deplasmanında galibiyet almanın kolay olmadığını kaydederek, alınan galibiyetin kendileri adına önemli olduğunu söyledi. Maçın basın toplantısında konuşan Çalımbay, şunları söyledi:

"Biz buraya puan ve puanlar için geldik. Futbolcu kardeşlerim hepsi elinden geleni yaptı. Zaman zaman hatalarımız oldu ama iyi oynadık, iyi mücadele ettik. Konyaspor ligin iyi takımlarından bir tanesi. Özellikle kendi sahasında taraftarıyla çok daha etkili oluyor. Buradan böyle bir galibiyetle ayrılmak kolay değil, başardık. İyi oynadık."

KALECİ ALİ ŞAŞAL'A ÖVGÜ

"Sadece tek üzüldüğüm, 2. yarının son 10 dakikası gerçekten güzel pozisyonlar yakaladık. Son paslarda biraz dikkatli olabilseydik rahat bir şekilde bitirebilirdik. Zaman zaman baskı da yedik. Çift santrafor oynamaya başladı Konya, gerçekten onları da başta kalecimiz olmak üzere defansımız mükemmel şekilde karşıladı. Kaptığımız toplarda çok güzel ataklarla gittik ama maalesef son paslarımızda dikkatli değildik. Alınan galibiyet bizim adımıza önemli. Şimdi önemli olan, kalan diğer maçlarımız Trabzon maçı, Göztepe ve Fenerbahçe maçı."

Rıza Çalımbay: Konya'dan böyle bir galibiyetle ayrılmak kolay değil

İLHAN PALUT'UN AÇIKLAMALARI...

Konyaspor Teknik Direktörü İlhan Palut ise şunları söyledi:

"İlk yarının bütününde ve 2. yarının başında oyunun kontrolü bizim elimizdeydi ama bu çok bir şey ifade etmiyor. Bunu 3. bölge etkinliğine ve net gol pozisyonuna çevirmekte zorlandık. Evet bugün yenildik kendi sahamızda. Maça baktığımız zaman da belki her ne kadar üretkenliğimiz az olsa da maçı kaybedecek bir durum da ortada yoktu ama futbol böyle bir şey. Rakibimiz bir gol attı ve kazandı. Onları tebrik ediyorum."

"Golü yediğimiz dakikaya kadarki oyun, oyuna hakim olan bir Konyaspor takımı, üretemeyen bir Konyaspor takımı vardı. Ligde böyle maçlar oynayabiliriz. Birçok takımın böyle maçlarına şahit olmuşuzdur. Tabii ki daha iyisini yapmak istiyoruz. Normal ama normal olmayan bizim adımıza golü yedikten sonraki periyotta ortaya koyduğumuz oyun. Kendi sahamızda gol de yiyebiliriz. Belki ikinci golü de yiyebiliriz. Ama biz takım olarak kendi oyunumuzdan sahada ayrılmamalıydık"

"Çok iyi bir seyircimiz vardı, bizi mükemmel desteklediler. Onlar da bizim hemen beraberliği yakalamamızı, belki bir gol daha atıp maçı kazanmamızı istiyorlardı ama bu bizi bir aceleciliğe sevk etmemeliydi. Bize hiç yakışmayan uzaktan rakip ceza sahasına direkt toplar denedik. Bu bugün için beni mağlubiyetten daha da üzdü diyebilirim."

Rıza Çalımbay: Konya'dan böyle bir galibiyetle ayrılmak kolay değil ile ilgili etiketler Konyaspor İlhan Palut Sivasspor Rıza Çalımbay
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.