Rıza Çalımbay: İki tane güzel gol attık, altın değerinde 3 puan kazandık

Rıza Çalımbay: "2. yarı konuşmamız ve hem de taktik anlayışımız, oyuncu değişikliklerimizi yaptık, ondan sonra farklı bir şekilde sahaya çıktık. Kendine güvenen, hem atakta hem defansta çok iyi olan, özellikle Malatya'nın ilk yarıda girdiği pozisyonlardan fazla pozisyona biz girdik. İki tane güzel gol attık, bana göre altın değerinde 3 puan kazandık. 2. yarı oyunu çevirdik, herkes kapasitesinin üzerine çıktı ve iyi bir maç kazandık."

Spor Toto Süper Lig'in 25. haftasında sahasında Yeni Malatyaspor'u ağırlayan Sivasspor, ilk yarısını 0-1 geride tamamladığı maçı 2-1 kazanarak 4 haftalık galibiyet hasretine son verdi.

Sivasspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, altın değerinde 3 puan kazandıklarını söyledi.

Maç sonu basın toplantısında konuşan tecrübeli çalıştırıcı, takımında maçın ilk yarısında konsantrasyon düşüklüğü olduğunu vurgulayarak, "İstediğimiz hiçbir şeyi yapamadık. Maçtan önce bunların hepsini konuştuk, zor bir maç olacağını biliyorduk. Bizim için önemli olduğu kadar Malatyaspor için de önemli bir maçtı" dedi.

HAKAN ARSLAN OYUNA GİRİNCE MAÇ DÖNDÜ 

Çalımbay, Malatyaspor'un çok iyi hücum hattına sahip olduğunu dile getirerek, şunları kaydetti:

"Bizi çok zorladılar, bir gol yedik ama başka goller de yiyebilirdik. Antrenörlük hayatımda ilk defa ilk yarıda oyuncu değiştirdim, değiştirmek zorunda kaldım. Hakan Arslan orta saha oyuncumuz onu kullanmak istiyorduk ama sakatlıktan çıktı ve direkt oynayamazdı. Koray da sakatlıktan çıktı ama Hakan'dan biraz daha iyiydi sağlık olarak, ona şans verdik. Ama işler bazen istediğiniz gibi gitmiyor, Hakan'ı mecburen aldık ve bugün gerçekten mükemmel oynadı, oyuna girdikten sonra dengeyi kurduk."

"İkinci yarı konuşmamız ve hem de taktik anlayışımız, oyuncu değişikliklerimizi yaptık, ondan sonra farklı bir şekilde sahaya çıktık. Kendine güvenen, hem atakta hem defansta çok iyi olan, özellikle Malatya'nın ilk yarıda girdiği pozisyonlardan fazla pozisyona biz girdik. İki tane güzel gol attık, bana göre altın değerinde 3 puan kazandık. İkinci yarı oyunu çevirdik, herkes kapasitesinin üzerine çıktı ve iyi bir maç kazandık."

"KUPADA GİDEBİLDİĞİMİZ YERE KADAR GİTMEK İSTİYORUZ"

Çalımbay, taraftarlardan tribünleri doldurmalarını ve takıma sahip çıkmalarını istedi.

Ziraat Türkiye Kupası'nda çeyrek finale kaldıklarını anımsatan Çalımbay, "Sahamızda oynayacak olmamız bir avantaj ve bu avantajı en iyi şekilde kullanmaya çalışacağız. Bu seneki hedeflerimizden bir tanesi kupada gidebildiğimiz yere kadar gitmek. Beni korkutan sakatlıklar, inşallah o zamana kadar sakat oyuncularımız da gelirse çok iyi bir şekilde kadromuzu kurabilirsek gidebildiğimiz yere kadar gideceğiz." diye konuştu.

Rıza Çalımbay: İki tane güzel gol attık, altın değerinde 3 puan kazandık ile ilgili etiketler Sivasspor Rıza Çalımbay Hakan Arslan
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.