Riva açıklarında gemi karaya oturdu!

Riva açıklarında bir gemi karaya oturdu. Gemi kaptanının yardım çağrısında bulunmasından sonra bölgeye iki römorkör sevk edilirken personelin durumu ile ilgili bir açıklama henüz yapılmadı.

Riva açıklarında bir Panama bandıralı bir kargo gemisi makine arızası nedeniyle karaya oturdu. Olay yerine çok sayıda ekip sevk edildi.

Edinilen bilgiye göre, İstanbul'dan Rusya'ya giden Panama bandıralı 190 metre uzunluğundaki "Petra Star" adlı kargo gemisi, makine arızası nedeniyle Riva açıklarında karaya oturdu.

Riva açıklarında gemi karaya oturdu!

İhbar üzerine Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü'ne bağlı Kurtarma 8 ve Kurtarma 11 römorkörleri bölgeye sevk edildi.

Ekiplerin bölgedeki çalışmaları devam ediyor.

İSTANBUL VALİLİĞİ'NDEN AÇIKLAMA

İstanbul Valiliği'nden gemi kurtarma çalışması ile ilgili bir açıklama yapıldı. Geminin makinelerinin çalışır olduğu belirtilen açıklamada geminin tamamen karaya oturmadığı belirtildi.

Valilikten yapılan açıklama şöyle:

"Tekirdağ Limanı’ndan Rusya’nın Kavkaz Limanı’na gitmekte olan Panama bayraklı PETRA STAR isimli boş kuru yük gemisi, bugün saat 16.55’te makine arızası yaparak Yön Burnu açıklarında sürüklenmeye başlamıştır.

Gemiden yapılan yardım talebinin ardından, Sahil Güvenlik Marmara ve Boğazlar Bölge Komutanlığı TCSG-906 Sahil Güvenlik botu ile Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü Nene Hatun Acil Müdahale gemisi, Kurtarma-8 ve Kurtarma-11 römorkörleri ivedilikle olay mahalline yönlendirilmiştir.

Makinesi çalışır durumda olan gemi, bu saat itibariyle karaya oturmamıştır.

Kara tahlisiye (can kurtarma) ekiplerimiz olay bölgesinde hazır durumdadır."

Riva açıklarında gemi karaya oturdu! ile ilgili etiketler Son dakika Gemi Riva
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.