Rıdvan Dilmen'den Pereira'ya 3'lü savunma uyarısı... "Liglerin başlamasına 16 gün kaldı"

Fenerbahçe 4. hazırlık maçına da 3'lü savunmayla çıktı. Hollanda'nın Zwolle takımıyla 2-2 berabere kalan Sarı-Lacivertliler, Portekizli teknik direktör Vitor Pereira'nın sisteminde ilk kez 2 gol yedi. Maçın ardından Rıdvan Dilmen'den 3'lü savunma eleştirileri geldi.

Fenerbahçe, Hollanda'non PEC Zwolle takımıyla oynadığı hazırlık maçında 2-2 berabere kaldı. Sarı-Lacivertliler Marcel Tisserand ve Enner Valencia'nın golleriyle 2-0 öne geçtiği maçta skoru koruyamadı.

Fenerbahçe Teknik Direkktörü Vitor Pereira, maça; Altay, Attila Szalai, Tisserand, Novak, Osayi-Samuel, Gustavo, Zajc, Ferdi, Pelkas, Mesut, Serdar Dursun ilk 11'iyle çıktı. Atatürk Olimpiyat Stadı'nda saat 19.00'da başlayan maçı hakem Onur Öztoprak yönetti. 

PEC Zwolle'nin gollerini ise 68'de Türk asıllı Hollandalı futbolcu Mustafa Saymak ve 82'de Landu kaydetti. 


RIDVAN DİLMEN'DEN 3-4-3 YORUMU

Pereira, 4. hazırlık maçında da 3-4-3 oyun sistemi ile sahaya çıktı. Portekizli çalıştırıcı, 32'de yeni transfer Serdar Dursun'un yerine Enner Valencia'ya oyuna aldı. Copa America'da Ekvador Milli Takımı forması giydiği için sarı-lacivertlilerin kampına geç katılan ve ilk 3 hazırlık maçında yer almayan Valencia, gollerine kaldığı yerden devam etti.

Fenerbahçe efsanesi Rıdvan Dilmen maçın ardından Twitter'de şu yorumu yaptı: "Bu akşamki maç özelinde konuşmadığımı belirterek şunu vurgulamak istiyorum; tabii ki Pereria arayış içerisinde, tabii ki takımı tanımak istiyor. Ancak liglerin başlamasına 16 gün kaldı. Farklı oyun formatı ( 3-4-2-1) oynayacağını düşünecek olursak son 3 hazırlık maçını en azından 70'er dakikasını savunmada aynı 3 oyuncuyla oynamalı. 4'lü orta sahayı da (özellikle kenardaki 2 oyuncuyu da 60 dk. ) birlikte oynatmalı diye düşünüyorum."

Marcel Tisserand ise 3'lü savunma için "Üçlü defans bizim için yeni bir şey. Ben daha önce bu sistemde oynadığım için bu sistemi daha iyi tanıyorum. Bizim amacımız her zaman F.Bahçe'yi başarıya götürmek" şeklinde görüş belirtti.

Pereira maçının 2. yarısında kaleci Altay Bayındır hariç tüm oyuncuları değiştirdi. İkinci yarının başında Ferdi Kadıoğlu'nun yerine Caner Erkin, Mesut Özil'in yerine Muhammed Gümüşkaya  oyuna girdi. 60'ta ise Szalai, Zajc, Novak, Tisserand, Gustavo, Pelkas, Osayi-Samuel, Velancia; Nazım Sangare, Dirar, Lemos, Caulker, Sosa, Ozan, İrfan Can, Mert Hakan değişiklikleri oldu.

Rıdvan Dilmen'den Pereira'ya 3'lü savunma uyarısı... "Liglerin başlamasına 16 gün kaldı"

Pandemi nedeniyle uzun bir süre takımlarını tribünden destekleyemeyen sarı-lacivertli taraftarlar stattaki yerlerini aldılar. Atatürk Olimpiyat Stadı'nda oynanan karşılaşmanın ısınma bölümlerinde ve maç esnasında tezahüratlarda bulunan sarı-lacivertli taraftarlar, takımlarını destekledi. 

Rıdvan Dilmen'den Pereira'ya 3'lü savunma uyarısı... "Liglerin başlamasına 16 gün kaldı" ile ilgili etiketler Fenerbahçe Rıdvan Dilmen Vitor Pereira Enner Valencia Zwolle
GÜNÜN VİDEOSU

10 milyon TL değerinde lüks araçlar ele geçirildi! Türkiye'ye getirilme nedenleri pes dedirtti...

Mersin polisi, yurt dışından Mersin'e getirilen piyasa değeri yaklaşık 10 milyon lira olan 4 adet lüks aracı ele geçirdi. 2 şüphelinin yakalandığı operasyonda araçların yurt dışından Mersin'e yedek parça olarak kullanmak için getirildiği öğrenildi.