Rıdvan Dilmen: Federasyon yabancı sınırı kararını gözden geçirmeli

Yeni sezonda yabancı oyuncu sınırı ile ilgili düşüncelerini dile getiren futbol yorumcusu Rıdvan Dilmen, Türkiye Futbol Federasyonu'nun kararı yeniden gözden geçirmesi gerektiğini söyledi.

Rıdvan Dilmen, Türkiye Futbol Federasyonu'nun yabancı oyuncu sınırlaması kararını Resmi Transfer'e değerlendirdi. Dilmen transfer konusuna da değindi.


"YABANCI SINIRI UYGULAMASININ BU YIL OLMASINI DOĞRU BULMUYORUM"

Yeni sezonda yabancı oyuncu sınırı ile ilgili düşüncelerini dile getiren futbol yorumcusu Rıdvan Dilmen, Türkiye Futbol Federasyonu'nun kararı yeniden gözden geçirmesi gerektiğini söyledi.

Yabancı sınırlandırması uygulamasına bu yıl geçilmesini doğru bulmadığını belirten Dilmen, "Bu yabancı konusu açık olsun diyenlerin de sınırlı olsun diyenlerin de kendilerine göre doğru doneleri var. Ama bu yıl uygulamaya geçmesini doğru bulmuyorum açıkçası. En azından geçtiğimiz yıllarda 14 yabancı kuralı vardı ya öyle diyelim, Futbol Federasyonu'nun kulüplerden habersiz bir anda 'Hadi bakalım beyler bu yıl başlıyoruz' dediler. Aslında bu kararın minimum 2022, 2023 yılında uygulanmak üzere çıksaydı kulüpler de planlamasını ona göre yapardı. Sözleşmesi devam eden oyuncular var. Bu yüzden ben bu kararın tekrar gözden geçirilmesi gerektiğini düşünüyorum. Çünkü hazırlıklı değil kulüplerimiz. Bu iyi midir, kötü müdür tartışmasının içinde olmak istemiyorum. Ama bu yıl uygulamaya geçmesini doğru bulmuyorum. Önümüzdeki yıllardan itibaren değiştirilebilir." dedi.

"BEŞİKTAŞ'TA TRANSFERDE GEÇ KALINDIĞINI DÜŞÜNÜYORUM"

Yöneltilen soru üzerine Beşiktaş'ın Sergen Yalçın'la sözleşme uzatması konusuna da değinen Dilmen, "Futbol adına sevinçliyim. Sergen Hoca gerçekten inanılmaz bir olay başardı. Hem yönetimiyle birlikte, hem de tabii ki taraftarın Sergen Yalçın'a olan güveni de yönetimin de doğru bir kararla devam etmesi başarıyı getirdi. Şu an da devam etmesi doğru. Hatta Sergen için bir tweet atmıştım biraz da işe yaradı galiba. Biraz daha hareketlendi ortalık. Onun için yapmamıştım. Beşiktaş bizim için değerli kulüp. Beşiktaş için hayırlı olsun. Tabii ki geçen sene dar kadrosuyla şampiyonluk kazanılmasına rağmen henüz takip ettiğim kadarıyla gerekli transferler yapılmadı ve geç kalındığını düşünüyorum. Hangi mevkilere ihtiyaç varsa aslında Beşiktaş'ın savunmasında Rosier tekrar kalacak olursa sıkıntı yok. Transferde Salih zaten yetenekli bir oyuncu faydalı olacaktır. Merkeze, tek ön libero oynadığı için çok da yük binmişti Josef de Souza'ya. Mehmet Topal'ı da özellikle bu yabancı kontenjanı yönünden faydalı bir transfer olarak görüyorum. Kaldı ki bu ekonomik şartlarda, burası çok önemli, artık kulüpler daha önce yapılan hatalardan dolayı kıpırdayamaz durumdalar. Lütfen taraftarlar da şu andaki mevcut yöneticilere ya da teknik adamlara bir şey söylemesinler. Gönül isterki 25 yaşında tabanca gibi bir ön orta saha gelsin. ama Beşiktaş mecburen buna yöneldi. Mehmet Topal'ın uzun maç maratonu ile özellikle pandemi döneminde rotasyon çok önemli. Rotasyonda da kullanılabilecek bir oyuncu. Ancak Beşiktaş'ta en önemli mevki olan santraforda henüz daha çözüm bulunamadı. Cenk uzun süre oynama şansı yok." ifadelerini kullandı.

Rıdvan Dilmen: Federasyon yabancı sınırı kararını gözden geçirmeli ile ilgili etiketler Rıdvan Dilmen Türkiye Futbol Federasyonu Beşiktaş yabancı oyuncu sınırı

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.