Rica ederim sadece çiftleşin, üremeyin!

Demet Cengiz

Demet Cengiz

Düşünen insan hariç hayvanlar âleminde cinsel birleşme sadece üremek için yapılır. Cinsel birleşme sırasında ava açık hale geldikleri için hayvanlarda bu süre genellikle 10 saniyeyi geçmez (merak edenler için insanın ortalama süresi 3-4 dakika). Üremenin yanı sıra seksi bir haz aracı olarak kullanmak insana özgü…

Bir tek bonobo maymunları cinsellikte istisna yaratıyor! Kongo Nehri’nin güneyinde yaşayan bu anaerkil maymun türü, seksi sadece bir haz aracı olarak kullanmaz, komünlerindeki tüm sorunları cinsel birleşme yöntemiyle çözer. Bonobo maymunları insan dışında misyoner pozisyonunda çiftleşen tek canlıdır ve daha pek çok cinsel birleşme pozisyonunu deneyimlemekte, hatta birbirlerine ‘French kiss’ bile vermektedirler.

Rica ederim sadece çiftleşin, üremeyin!

Evlilik, aile, tek eşlilik, sadakat, akrabalık, cinsellik gibi kavramların hayvanlar âlemindeki karşılığını öğrenmek hep ilgimi çekti. Bizim de üyesi olduğumuz memeliler grubunda tek eşlilerin oranı yüzde 4 civarında. Tek eşlilik ve sadakat deyince kanatlılar bir numara! Kumru, kartal, kuğu yaşam boyu tek bir eşle birlikte olup, eşin ölümü durumunda yalnızlıkla dost olurlar veya ölmenin bir yolunu bulurlar.

***

Biyoloji dersine girmiş gibi hissetmenize neden olduysam, kusura bakmayın. Bana bu satırları yazdıran sabah birkaç okurumdan gelen eski futbolcu Emre Aşık ve boşanmak üzere olduğu eşi Yağmur Sarnıç’ın çocukları üzerinden yaptıkları kavgaların haberleri.

Rica ederim sadece çiftleşin, üremeyin! - Resim : 2

TV100’de Cengiz Semercioğlu ve Seren Serengil’in sunduğu Sabah Sohbeti programı, Emre Aşık ve Yağmur Sarnıç çiftinin çocukları üzerinden sürdürdüğü savaşın son videosunu yayımladı. Henüz boşanma gerçekleşmeden çocukların velayetini alan baba, polis ve pedagog (Allah’tan pedagog varmış ya olmasaydı diye düşünüyor insan!!!!) eşliğinde çocuklarını anneden alıyor.

Korkunç bir görüntü! Anneye biber gazı sıkılan bir an var ki kan dondurur. Sinir krizi geçiren annenin çığlığı… Yerlerde sürüklenişi… Kucağından koparılan çocukları… Ağlayan çocuklar… Dünyanın en kötü annesi de olsa hiçbir çocuk annesinden böylesi bir gaddarlıkla koparılmamalı.

Fakat bütün bunların görüntülenip, servis ediliyor olması içime bir kurt düşürmüyor değil. Ki bu çift birbirleri aleyhinde görüntü çekip, toplayıp paylaşmayı adet haline getirmiş. Daha bu sabah olayı öğrenir öğrenmez yaptığım araştırma sonucu elde ettiğim bilgilere inanamadım.

Yağmur Sarnıç, boşanmak üzere olduğu kocası Emre Aşık için daha önce “FETÖ üyesi, dayakçı, küfürbaz, dolandırıcı” gibi ciddi iddialarda bulunmuş.

Emre Aşık ise Yağmur Sardıç için “Fuhuştan sabıkalı, çocuklarıma şiddet uyguluyor, uyuşturucu bağımlısı, alkolik” iddialarını dile getirdi.

Çiftin kızlarının bakıcı şiddetine maruz kaldığı bir video ise büyük tepki çekmişti.

Baba küçük kızının “Annem beni dövüyor” dediği bir video çekiyor, peşinden anne aynı çocukla “Babam beni dövüyor” videosu yayınlıyor.

Bir grup kadının tarafında, bir grup erkeğin tarafında… Neyse ki bir grup da var ki her ne olursa olsun, çocukların anneden bu şekilde koparılmasını eleştiriyor.

Bir zamanlar en yakının olan; bedenini, uykularını, gecelerini, sabahlarını paylaştığın; en güzel, en çirkin, en zayıf, en güçlü halini gören ve dünyaya üç çocuk getirdiğin biriyle böylesine düşman olmayı ben hiçbir zaman anlayamayacağım. Kim doğru söylüyor kim yalan söylüyor mahkeme karar verecek. Ben ne kadının tarafındayım ne de erkeğin; sadece ve sadece çocukların tarafındayım.

Rica ederim sadece çiftleşin, üremeyin! - Resim : 3

Haklı çıkmak uğruna böylesine hırpaladığınız, birbirinize karşı kullandığınız, belki birinizden belki ikinizden birden ve bakıcıdan (belgeli) şiddet gören bu çocuklar bu yaşananların hiçbirini hak etmiyor. Bilmem farkında mısınız bir gün büyüyecekler. Sizin birbirinizi köşeye sıkıştırmak için çektiğiniz bu videoları izleyecekler. Fuhuştan terör örgütü üyeliğine birbiriniz hakkında dile getirdiğiniz bu iddiaları okuyacaklar.

Bana öyle geliyor ki ikiniz de masum değilsiniz. Kimseye haksızlık yapmak istemem, belki biriniz tamamen doğruları söylüyor, diğeriniz iftira atıyor da olabilir ama ikiniz de aynı silahlarla dövüşüp, aynı yöntemlerle savaştığınız için ikiniz de gözümde birsiniz. Bu çocuklar böyle bir annenin ve babanın yanında ne kadar sağlıklı büyürler, bilmiyorum.

Ayrılık da sevdaya dâhildir ve edeple ayrılmayı da bilmelidir. Ayrılmayı becerebilmek, bir ilişkiyi sürdürebilmek kadar önemlidir. Hele de çocuk yaptıysanız!

Çocuk konusunda son derece radikal fikirlerim var. Çocuk yapabilmek için ehliyet sahibi olma şartı aranmalı. Yani sırf çiftleşebiliyor, üreyebiliyor diye herkes çocuk yapmamalı.

Çocuğuna cinsel saldırıda bulunan, şiddet uygulayan, sokaklara salan, psikolojik şiddetle büyüten, velayet davalarında hırpalayan ailelerden bıktık artık. Kendinize bonobo maymunlarını mı örnek alırsınız, ne yaparsınız bilmiyorum ama rica ederim, siz lütfen sadece çiftleşin, üremeyin!

***

Cinsel birleşme sırasında ava açık hale geldikleri için hayvanlarda cinsel birleşmelerin kısa sürdüğünü söyledim. Hayvanları ava açık hale getiren bir diğer durum ise dişinin doğurma anıdır. Hem anne hem de yeni doğun yavru ava açıktır, korumasızdır, güçsüzdür, yorgundur.

Doğada erkeğin, bir dişiye tohum vermekten başka çok da bir işlevi yok aslında. Aile kavramı çok az türde bulunuyor. Doğum anında da dişiye destek olanlar çoğunlukla diğer dişiler. Örneğin dişi bir yunus doğum yaparken iki dişi yanından hiç ayrılmaz. Doğum esnasında akan kanın kokusuna gelebilecek köpek balıklarına karşı anneyi ve yavruyu korumak bu iki dişinin görevidir.

Rica ederim sadece çiftleşin, üremeyin! - Resim : 4

Bunu da birbirinin kurdu olmaya meraklı kadınlara bir bilgi olarak vereyim. Bu kadar ataerkil bakmak zorunda değilsiniz. Bu kadar diğer kadınlara düşmanlık etmek zorunda değilsiniz. Bir hükmünüz, bir yargınız varsa da bekleyin hiç olmazsa bir şeyler netleşsin.

Diğer Yazıları