Rheinmetall: Hükümet izin verirse 3 ayda 50 Leopar tankı göndeririz!

Almanya adeta 'yapması gereken' ve -yine- 'yapması gereken' şeyler arasında kalmış durumda. Hükümetin üzerindeki baskı yüksek. Almanya'nın en önde gelen savunma sanayi şirketlerinden Rheinmetall, Alman hükümetinin izni olması durumunda 3 ay içinde Ukrayna’ya kullanılmış 50’ye yakın Leopard 1 tanklarını verebileceklerini açıkladı. SPD ve FDP'den yeşil ışık geldiği iddia edildi. Zira Almanya Dışişleri Bakanı silah gönderilmesi konusunda 'Bahane üretmenin zamanı değil' ifadelerini kullandı. 

Almanya adeta 'yapması gereken' ve -yine- 'yapması gereken' şeyler arasında kalmış durumda. Hükümetin üzerindeki baskı hiç olmadığı kadar yüksek.

HÜKÜMET İSTERSE YOLLAMAYA HAZIRLAR

Rusya’nın Ukrayna’ya yönelik kanlı işgal girişimi devam ederken, Almanya'nın önde gelen  savunma sanayi şirketlerinden Rheinmetall, hükümetin izni olması durumunda 3 ay içinde Ukrayna’ya 50’ye yakın Leopard 1 tanklarını verebileceklerini açıkladı.

Rheinmetall Genel Müdürü Armin Papperger yaptığı açıklamada, hükümetin izin vermesi halinde İlk Leopard 1’in 6 hafta içinde Ukrayna’ya teslim edilebileceklerini belirterek, Leopard 1 tanklarının Ukrayna Silahlı Kuvvetlerine tesliminden sonra da birkaç gün içinde Ukraynalı askerlere eğitim verebileceklerini aktardı.

Papperger, tankların Ukrayna’ya teslimatının Rheinmetall Italia yan kuruluşu aracılığıyla yapılabileceğini ifade etti.

SPD VE FDP'DEN YEŞİL IŞIK İDDİASI

Alman basını, Almanya'da koalisyon hükümetini oluşturan Sosyal Demokrat Parti (SPD), Yeşiller ve Hür Demokrat Parti'den (FDP) politikacıların Leopard tanklarının muhtemel teslimatına açık olduğunu iddia etti.

Lüksemburg'daki Avrupa Birliği (AB) Dışişleri Bakanları toplantısı öncesinde açıklamada bulunan Almanya Dışişleri Bakanı Baerbock, Ukrayna’nın kendisini Rus ordusuna karşı savunabilmesi için acilen büyük miktarlarda ağır silahlara ihtiyacı olduğunu söyleyerek, "Bahane üretmenin zamanı değil" demişti.

 

SuperHaber

Kaynak: İHA

Rheinmetall: Hükümet izin verirse 3 ayda 50 Leopar tankı göndeririz! ile ilgili etiketler Almanya Rusya Ukrayna Savaş rheinmetall leopard leopar Tank bearbock
GÜNÜN VİDEOSU

Pendik Belediyesi'nde CHP'li meclis üyesinden İmamoğlu önergesi! Ahmet Cin'den manidar cevap!

Pendik Belediye Meclisi’nde CHP meclis üyesi, İmamoğlu‘nun Pendik Belediye Meclisine resminin asılması ile ilgili önerge verdi. Pendik Belediye Başkanı Ahmet Cin, "Siz ne zaman Cumhurbaşkanımızın resmini asarsanız ben de o zaman İmamoğlunun resmini asacağım!" diyerek teklifi reddetti.