Reza Zarrab'ın atı kuru samana kaldı

ABD'de bulunan Reza Zarrab'ın şampiyon atı 'Dayım Benim'; eskiden muz, kivi ve ananasla beslenirken, şimdi kuru saman ve çimenle besleniyor.

1 Aralık 2017 tarihinde Reza Zarrab ve Zarrab'ın 22 yakın akrabasının mal varlığına el konuldu. İstanbul Başsavcılığı sadece mal varlığına değil, aynı zamanda Zarrab'ın atını da listeye ekledi.

Zarrab’ın Veliefendi Hipodromu’nda yarışan İngiliz atı ‘Dayım Benim’ de lisredeydi. Zarrab’a 1.5 milyon lira kazandıran şampiyon safkan, son koşusunu 3 Mayıs 2018’de yaptı. Bu koşuda yarışı altıncı sırada bitirdi.

Reza Zarrab'ın atı kuru samana kaldı

ZARRAB'IN 'AT SAHİPLİĞİ BELGESİ' İPTAL EDİLDİ

Bu tarihten sonra masraflarıyla ilgilenen olmadığı için at hipodromda koşamadı. Türkiye Jokey Kulübü de 2018 yılında hakkındaki suçlamalar nedeniyle Zarrab’ın ‘At sahipliği belgesini’ iptal etti.

TJK YÖNETİMİ DEVREDE

Bu kararın ardından TJK yönetimi atın Veliefendi’deki ahırlardan çıkarılmasını istedi. Atın antrenörü Tahir Kurt karara itiraz etti. Bu nedenle Şampiyon, geçen yılı Veliefendi’nin ahırlarında geçirdi. Ancak TJK, bu yıl için ‘Dayım Benim’e ahır ayırmadı. Antrenör Tahir Kurt, ata kıyamadı ve Kemerburgaz’da bir çiftliğe gönderdi.

ANTRENÖRÜ BESLİYOR

Antrenör Tahir Kurt 2013 yılından bu yana Reza Zarrab ile çalışıyordu. Zarrab, 2016’da ABD’ye kaçtı. Kurt bu tarihten sonra atın masraflarını Zarrab’tan alamadı. Buna rağmen şampiyonun güç kaybetmemesi için kendi imkanlarıyla giderlerini karşıladı. Ayrıca 200 bin lira alacağı için Zarrab’a da dava açtı.

Reza Zarrab'ın atı kuru samana kaldı - Resim : 2

TEDBİR KARARINDAN DOLAYI YARIŞLARA DA KATILAMIYOR

Tahir Kurt, “Dört yıldır masraflarını ben karşılıyorum. Aylık gideri yaklaşık 4 bin lira civarında. Bugüne kadar ödedim. Ancak Zarrab ailesinden masrafları alamadım. Avukatlarına, kendilerine ulaştım. Ancak kimse geri dönmedi. Ben de atı çok sevdiğim için bırakamadım. At 7 yaşında. En fazla 2 yıl daha koşabilir. Tedbir kararı olduğu için yarışlara katılamıyor. Satışı da yapılamıyor. Yarışlara girse kendi masrafını çıkarır.” dedi.

 

Reza Zarrab'ın atı kuru samana kaldı ile ilgili etiketler Reza Zarrab muz kivi samanlık beslenme
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.