Reuters'den flaş iddia! "Esed güçleri YPG kontrolündeki bölgeye girdi"

Reuters haber ajansının, Suriye İnsan Hakları Gözlemevi'ne dayandırdığı haberine göre Esed'e bağlı rejim güçleri Halep'te YPG kontrolündeki bölgeye girdi... Elindeki bölgeleri bir bir rejime terketmeye başlayan YPG'nin Tel Rifat'ın kontrolünü de Suriye ordusuna devretmeyi kabul ettiği ileri sürüldü.

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, Beşar Esad rejimine bağlı askeri kuvvetlerin Halep kent merkezine yakın bir konumda olan ve terör örgütü YPG'nin kontrolünde bulunan el Halak, Bani Zaid ve Bustan al Basha bölgelerine girdiğini iddia etti.

Reuters'ın haberinde, "Beşar Esad hükümetine bağlı güçler, terör örgütü YPG tarafından kontrol edilen ve Halep kent merkezine yakın konumdaki el Halak, Bani Zaid ve Bustan al Basha bölgelerine girdi." denildi...

Terör örgütü PYD'nin sözde Halep sorumlusu Hevin Kasso konuyla ilgili konuştu.

'SURİYE ORDUSUYLA ARAMIZDA ANLAŞMA VE İTTİFAKLAR VAR'

Kasso, "Halep'te YPG'nin yerlerini Suriye ordusuna teslim ettiği iddiaları doğru değil. Ancak bizle Suriye ordusu arasında görüşmeler, anlaşmalar ve ittifaklar var. Kontrol noktalarında Suriye ordusu ile YPG güçleri birlikte olacak. YPG'nin olduğu yerlerde Suriye ordusu, YPG ile koordineli bir şekilde çalışmalarını yürütüyor. Bu durum açık. Gizli birşey yok" dedi.

Halep'in doğusunda 8 mahalle YPG'nin elinde bulunuyor. Mustambaşa, Bıhedini, Şeh Hıdır, Şeh Ferıs, Hıluk ve Heyderiye mahalleleri örgütün elinde bulunuyor.

'YPG, KONTROLÜ ESED'E BIRAKIYOR' İDDİASI!

Rus ajansı Sputnik'e konuşan Suriye ordusundan bir kaynak, terör örgütü YPG ile Suriye ordusunun Tel Rifat'ın kontrolünün orduya devredilmesi konusunda mutabakat sağladıklarını duyurdu.

Suriye ordusundan kaynak, ordu güçlerinin ilerleyen saatlerde kasabaya gireceğini belirtti.

Reuters'den flaş iddia! "Esed güçleri YPG kontrolündeki bölgeye girdi" ile ilgili etiketler YPG Esed Suriye Halep rejim güçleri
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.