Reuters: Türk bankaları Kanal İstanbul’u fonlamakta istekli değil

İngiltere merkezli Reuters haber ajansı, haziran ayında ilk adımları atılması planlanan Kanal İstanbul projesinin finansman sürecine ilişkin dikkat çeken bir haber yayınladı. Reuters'ın söz konusu haberinde, "Türkiye'nin en büyük bankalarından bazıları" diye tanımlanan bankaların Kanal İstanbul'u fonlamakta istekli olmadığı aktarıldı.

İngiltere merkezli Reuters haber ajansı, Kanal İstanbul projesinin finansman süreciyle ilgili haberinde, "Türkiye'nin en büyük bankalarından bazıları" diye tanımladığı bankalardan dört yetkilinin görüşlerine yer verdi.

SICAK BAKMIYORLAR...

İsimlerini vermeden konuşan üst düzey banka yetkililerine göre, söz konusu bankalar hem çevresel kaygılar hem de yatırım riskleri sebebiyle Kanal İstanbul'u finanse etmeye sıcak bakmıyor.

Habere göre, bu yetkililerden ikisi, "Türkiye'nin en büyük altı bankasının imzaladığı küresel sürdürülebilirlik anlaşmasının Kanal İstanbul'u finanse etmesinin önünde engel olduğunu" ifade etti.

Garanti Bankası, İş Bankası ve Yapı Kredi dahil Türkiye'den altı banka, Birleşmiş Milletler (BM) destekli "Sorumlu Bankacılık İlkeleri" mutabakatının imzacısı konumunda. Bu mutabakat, bankaların insanlara ve gezegene zarar vermemesi için bir çerçeve sunuyor ve imzacıların buna uyması gerekiyor.

Reuters: Türk bankaları Kanal İstanbul’u fonlamakta istekli değil ile ilgili etiketler Kanal İstanbul Reuters Banka türk bankaları
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.