Restore edilen İtalyan sarayı 100’den fazla kişinin tatil yeri olacak

İtalya'nın yeşil doğasıyla ünlü Abruzzo bölgesinde iki yüz yıllık bir saray, ortak sahiplenme yöntemi ile 9 ailenin tatil yapması amacıyla restore ediliyor. Casoli kasabasındaki saray uzun süreli sahipsizliğinden kurtulup turizm odağı haline gelecek.

İtalya’nın Abruzzo bölgesindeki tarihi Casoli kasabasında yer alan saray yenilendikten sonra, 100’den fazla yeni sakininin tatiline ev sahipliği yapacak. Abruzzo, emekli olduktan sonra yerleşilebilecek en güzel yerler listelerinde yer bulmasının yanı sıra bulundurduğu geniş orman ve parklardan dolayı da ülkenin yeşil akciğeri olarak anılıyor.

 

Casoli’de 9. yüzyıldan kalma kalenin eteklerine Ricci ailesinin 1799 yılında inşa etmeye başladığı saray uzun yıllardır sürekli kullanılmıyordu. Kısa aralıklarla okul ve iş ofisi olarak değerlendirilen sarayın akıbeti, turizmci Mike Brosnan’ın ziyareti ve onun mekanın turizm amacıyla kullanabileceği düşüncesi ile değişti.

 

Abruzzo’nun güzelliğine hayran olup bölgenin şifa verici bir tesiri olduğunu düşünen Brosnan, tarihi saraya yeni bir hayat vermek için hemen girişimlere başlamış.

 

SARAYDA 9 AİLE TOPLAM 14 REZİDANSI KİRALAYACAK

 

 

Brosnan’ın firması sarayın tatilcilerine 5 yıldızlı bir hizmet vaat ederken, çoklu sahiplik modelinin de masraf yükünü ve bakım takibi gereksinimlerini azalttığı için tercih edildiğini belirtti. Saray yenilendikten sonra 9 aileye 14 tam donanımlı rezidans sunacak.

 

Sarayı kullanan aileler yılda en az 5 buçuk hafta tatil yapabilip, arzu ettikleri takdirde haklarını kiraya sunabilme, satma ve miras bırakma haklarına da sahip olacak. Restorasyonu devam eden sarayın 2023 yılında turizm amacıyla hizmete girmesi bekleniyor.

Restore edilen İtalyan sarayı 100’den fazla kişinin tatil yeri olacak ile ilgili etiketler İtalya Saray tatil abruzzo casoli
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.