Restoran, lokanta ve kafeler açılacak mı?

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında Beştepe'de toplandı. Ana gündemi koronavirüsle mücadele olan toplantıda kısıtlamalarla ilgili yeni kararlar alınması bekleniyor. Yeme içme sektörünün gözü bu toplantıdan çıkacak karara odaklanmış durumda. Restoran, lokanta ve kafelere uygulanan yasakta esneklik beklenirken, sokağa çıkma yasağında da daralmaya gidilebileceği ifade ediliyor.


Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında bir araya geldi.

Yılın ikinci kabine toplantısında ana gündem koronavirüsle mücadelede alınan tedbirler.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın sunum yapması planlanan toplantıda, vaka sayılarındaki seyir ile yeni tedbirlerin alınıp alınmayacağı ya da mevcut tedbirlerin ne zamana kadar uygulanmaya devam edileceği ile tedbirlerin esnetilip esnetilmeyeceği konularının gündeme gelmesi ve bunlarla ilgili karar verilmesi bekleniyor.

Koronavirüs salgınının en çok etkilediği alanlardan biri olan yiyecek ve içecek sektörünün gözü kulağı da Kabine toplantısından çıkacak kararlarda. 

Restoran, lokanta ve kafeler açılacak mı?

LOKANDA, RESTORAN VE KAFELER AÇILMAYI BEKLİYOR

Koronavirüs aşı takviminin devreye girmesi, ikinci doz aşıların yapılmaya başlanması ve vaka sayılarındaki yatay seyirle birlikte sıkı tedbirlerin uygulandığı bazı sektörlerde tedbirlerin esnetilmesi yönünde bir beklenti oluştu. Lokanta, restoran ve kafe ve benzeri faaliyetlerde bulunan işletmeler de belirli kurallar çerçevesinde kapılarını açmak için hazırlıklarını yapıyor. Kabine toplantısında yiyecek ve içecek sektöründe faaliyet gösteren esnafın bu yönde talepleri masaya yatırılacak.

ERDOĞAN: ALDIĞIMIZ KARARLARI AÇIKLAYACAĞIZ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Ankara 7. Olağan İl Kongresi'nde bugün gekçekleştirdiği konuşmada Kabine toplantısında alınacak kararlara dikkat çekti. Erdoğan, "Salgın nedeniyle yapmak zorunda kaldığımız kısıtlamaların, esnafımız, işçimiz, işverenimiz, çalışanlarımız üzerinde oluşturduğu yükü en aza indirmek için pek çok destek açıkladık. Bugün de yine aynı şekilde kabine toplantımızda yapacağımız çalışmalarla, millete seslenişte aldığımız kararları açıklayacağız." ifadelerini kullandı.

YÜZ YÜZE EĞİTİMDE GÖZLER 1 MART'TA

Yarı yıl tatilinin ardından 15 Şubat itibarıyla köy okullarında yeniden yüz yüze eğitime başlandı. 1 Mart itibarıyla da ülke genelinde yüz yüze eğitime geçilmesi planlanan takvim dahilinde bulunuyor. Eğitim alanında da, vaka sayılarındaki düşüşün sürmesinden dolayı planlandığı gibi 1 Mart'ta yüz yüze eğitimin başlaması bekleniyor.

SOKAĞA ÇIKMA KISITLAMASI ESNETİLECEK Mİ?

Sokağa çıkma kısıtlamaları da masada olacak. Kısıtlamaların ne zaman esnetilebileceği konusunda değerlendirme yapılacak. Bunun için il il vaka tablosu önemli bir belirteç olacak. Salgının seyrine göre il ve bölge bazında normalleşme adımları atılması gündeme gelebilecek.

Halen tedbirler kapsamında hafta içi 21.00-05.00 arası hafta sonları da cuma 21.00'den başlayarak pazartesi günleri saat 05.00'e kadar uygulanan sokağa çıkma kısıtlamasının da esnetilmesi beklenen tedbirler arasında yer alıyor. 

Restoran, lokanta ve kafeler açılacak mı? - Resim : 2

AŞILAMA SÜRECİ DE MASADA OLACAK

Çin ve Almanya'dan sipariş edilen koronavirüs aşılarının son durumu ve yerli aşı çalışmaları ele alınacak. Türkiye'deki aşılama süreci de değerlendirilecek.

Tüm bu konuların yanıtı bugünkü Kabine Toplantısı'nda netleşecek.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN TEDBİRLERİN ESNETİLMESİ SİNYALİNİ VERMİŞTİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, esnafa yönelik tedbirlerle ilgili daha önce "Vakaların belirli bir sayının altına düşmesiyle birlikte esnafımıza yönelik kısıtlamaların kademeli olarak gevşetilmesiyle ilgili takvimi de başlatmayı planlıyoruz." diye konuşmuştu. 

 

Restoran, lokanta ve kafeler açılacak mı? ile ilgili etiketler Cumhurbaşkanlığı Cumhurbaşkanı kabine kısıtlama pandemi
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.