Restoran, kafe, lokantalar ne zaman açılıyor? Kısıtlamalar kalkacak mı?

Ülkemizde etkisi arttıran koronavirüs vakaları sonrasında restoran, kafe, lokanta gibi işletmelere kısıtlama getirilmişti. Ancak vaka ve hasta sayılarında yaşanan düşüş akabinde vatandaşlar ve işletme sahipleri İçişleri Bakanlığı tarafından yayınlanacak olan genelgeyi beklemeye başladı.

Vatandaşlar ve işletme sahipleri restoran, kafe, lokanta gibi yerlerin ne zaman açılacağını merak etme sürecine girdi. Beklenen normalleşme takvimi ile ilgili son dakika haberleri yakından takip edilirken pandemi nedeniyle bazı işletmeler kapatılmıştı. Peki, restoran, kafe, lokantalar ne zaman açılacak?

Son gelen haberlere göre restoran ve kafelerle ilgili 'süre sınırlaması' önerisi ön plana çıktı. Öneriye göre kafe ve lokantaların kapalı bölümlerinde sadece yüzde 30 kapasiteyle açılması ve oturma süresinin 45 dakika ile sınırlandırılması planlanıyor.

Bu mekanların açık alanlarının ise yüzde 50 kapasiteyle kullanılabileceği belirtiliyor.

KABİNE TOPLANTISI NE ZAMAN?

Kısıtlamalarla ilgili kararlar için kabine toplantısı bekleniyor. Kabine toplantısı dün yani haftanın ilk günü gerçekleştirilmedi. Bu hafta yeni kabine toplantısının çarşamba günü yapılması bekleniyor.

 

Restoran, kafe, lokantalar ne zaman açılıyor? Kısıtlamalar kalkacak mı? ile ilgili etiketler kafe restoran lokanta kısıtlama pandemi
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.