Restoran işletmecileri için karar günü

Koronavirüs salgınında vaka sayılarındaki düşüş, uzun süredir kapalı olan kafe ve restoranların işletmecilerini harekete geçirdi. Yeniden açılmak için taleplerini ileten işletmecilere yanıt veren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kabine toplantısını işaret etti. Merakla beklenen kabine toplantısı ise yarın Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde gerçekleştirilecek. İşte toplantının detayları...

Türkiye'de koronavirüs ile mücadelede gelinen noktanın değerlendirildi kabine toplantılarının ardından alınan kararlar kamuoyu ile paylaşılıyor.

Merakla beklenen kabine toplantısı yarın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında Beştepe'deki Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde gerçekleştirilecek.

Yeme - içme sektörü temsilcilerinin normale dönüş talebini ilettiği Cumhurbaşkanı Erdoğan, kabine toplantısını işaret etmişti.

KAFE VE RESTORANLARLA İLGİLİ DURUM DA GÖRÜŞÜLECEK

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ile Bilim Kurulu üyelerinin sunum yapmasının beklendiği toplantıda, uzun süredir kapalı olan kafe ve restoranlarla ilgili son durum da ele alınacak.

TOPLANTIDA HANGİ KONULAR MASAYA YATIRILACAK?

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın aşı çalışmaları ve aşıyla ilgili ilk sonuçlara ilişkin bilgi vereceği kabine toplanısında salgına yönelik diğer tedbirler de tek tek masaya yatırılacak.

Lokanta, restoran ve kafe gibi işletmelere verilecek desteklerin de konuşulacağı toplantıda, 15 Şubat'ta yeni döneme başlayacak okullarda alınacak tedbirler de görüşülecek. Bu kapsamda yüz yüze eğitimin başlayıp başlamayacağı da değerlendirilecek.

Kabine toplantısında ayrıca hukuk ve ekonomi alanında hazırlanan reform paketleri de detaylıca ele alınacak.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN AÇIKLAMADA BULUNACAK

Toplantıda alınan kararları her zaman olduğu gibi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan kamuoyu ile paylaşacak.

HANGİ KONULAR DEĞİŞEBİLİR?

Koronavirüsün seyrine bağlı olarak, kısıtlamaların değiştirimesine dair seçenekler tartışılıyor.

Restoran ve kafelerin belli kurallar ile açılabileceği, buralara HES koduyla girilmesine ilişkin yeni düzenlemeler yapılabileceği tartışılıyor.

Sokağa çıkma yasağına dair saatlerin de değişebileceği konuşuluyor. Cumartesi ve pazar günü uygulanan sokağa çıkma kısıtlamarının gündüz için kaldırılması öngörülüyor.

Hafta için kısıtlamalarının saatlerinin de 21.00’den 23.00’e çekilebileceği belirtiliyor.

Gündemdeki öncelikli başlıklardan biri de yüz yüze eğitim. Derslerin 15 Şubat'ta kademeli olarak başlatılması için devam eden hazırlıklar ele alınacak.

 

Restoran işletmecileri için karar günü ile ilgili etiketler Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan kabine restoran
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.