Ressam Yüksel Arslan hayatını kaybetti... Yüksel Arslan kimdir?

Ressam Yüksel Arslan, uzun yıllardır yaşadığı Paris'te hayatını kaybetti. Arslan'ın en çok bilinen eseri 10 yıl üzerinde çalıştığı "Kapital" serisiydi

Kendi yarattığı malzemelerle resimlerini yapan Türk ressam Yüksel Arslan, 84 yaşında Paris'te hayatını kaybetti.

Arslan'ın ölüm haberini Paris'te yaşayan dünyaca ünlü karikatürist arkadaşı Selçuk Demirel duyurdu.

fwjehfewfewfew

Arslan için "yaşamıyla ve eserleriyle benzersiz bir sanatçıydı" diyen Demirel, "27 Temmuz 1933 yılında İstanbul Eyüp'te doğan Yüksel Arslan, bu sabah 02.40'da Paris’te tedavi gördüğü Croix Saint-Simon Hastanesi'nde vefat etti" ifadesini kullandı.

fjhewfewfew

YÜKSEL ARSLAN KİMDİR?

Yüksel Arslan, 27 Temmuz 1933 tarihinde İstanbul'da dünyaya geldi. Liseyi İstanbul Erkek Lisesi'nde bitirdikten sonra İstanbul Üniversitesi Sanat Tarihi bölümünde eğitimini tamamladı.

İlk sergisini 1955 yılında, Maya Galerisi'nde açtı. Toprak boyalar, bal, yumurta akı, sabun, ot, çay, tütün, kemik iliği, kan ve sidik gibi malzemeler kullanarak ürettiği boyaları kullandığı bu tekniği ilk olarak İnsanlı Günler isimli serisinde kullandı. Arslan, 1957-1958 yıllarında Eleşkirt'de askerlik görevini tamamladı. 1959 yılında İstanbul'da açtığı ikinci kişisel sergisini açtı.

1961 yılında 15 resmini bir galeride sergilemek üzere Paris'e giden ve orada yaşamaya başlayan Arslan, burada çeşitli sergilere katıldı.

Arslan bu dönemde, resimlerini adlandırmak için Fransızca art (sanat) ve peinture (tablo) sözcüklerini birleştirerek arture terimini oluşturdu ve eserlerini bundan sanra bu isimle tanımladı.

Arslan, eşi Lidy ile tanıştı ve çiftin bir çocuğu dünyaya geldi. 1967 yılında Ankara ve İstanbul'da açılan iki sergi için Türkiye'ye dönen Arslan, 1980'de, tarih öncesi çağlardan güncel döneme kadar, kendi üzerinde etkisi olan her şeyi resmettiği Etkiler dizisine başladı.

erkjffergregrg

Ressam Yüksel Arslan hayatını kaybetti... Yüksel Arslan kimdir? ile ilgili etiketler ressam yüksel arslan yüksel arslan kimdir vefat etti kapital resim
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.