Resmi Gazete'de yayınlandı: Bulgaristan vatandaşlarına vize muafiyeti geldi

Özellikle Edirne'ye gelen Bulgaristan vatandaşlarını ilgilendiren bir karar Resmi Gazete'de yayınlandı. Yayınlanan Cumhurbaşkanlığı kararı ile Bulgaristan vatandaşlarına turistik ziyaretler için 90 günlük vize muafiyeti sağlandı.

Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında Bulgaristan vatandaşlarını yakından ilgilendiren bir karar yayımlandı. Cumhurbaşkanı kararına göre, Bulgaristan vatandaşlarının Türkiye'ye yapacakları her 180 gün içinde azami 90 gün kalış süreli turistik amaçlı seyahatlerinde ve transit geçişlerinde vize muafiyeti sağlanacak.

Resmi Gazete'de yer alan kararda şöyle denildi:

"Bulgaristan Cumhuriyeti'nin kimlik kartı hamili vatandaşlarının Türkiye'ye yapacakları her 180 gün içinde azami 90 gün ikamet süreli turistik amaçlı seyahatlerinde ve transit geçişlerinde vize muafiyeti sağlanmasına, 6458 sayılı Yabancılar ve Uluslararası Koruma Kanununun 18'inci maddesi gereğinde karar verilmiştir."

Karar ile Türkiye'ye Bulgaristan'dan daha fazla turist gelmesi ve döviz girdisinin artırılması hedefleniyor.

 

 

Resmi Gazete'de yayınlandı: Bulgaristan vatandaşlarına vize muafiyeti geldi ile ilgili etiketler Bulgaristan Turist Vize Resmi Gazete muafiyet
GÜNÜN VİDEOSU

Hükümet, kamuda tasarruf tedbirlerinin ilk adımını attı! Törene makam aracı yerine otobüsle gittiler

Kamuda tasarrufun ilk adımı atıldı. TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Meclis’in açılışının 104'üncü yıl dönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında katıldığı programlara, makam aracı yoğunluğunun önüne geçmek için otobüsle gitti.