'Dökme etil alkol' vergisine düzenleme

Gelen son dakika haberine göre; Kolonya ve dezenfektan üretiminde kullanılmak üzere ithal edilen dökme etil alkoldeki gümrük vergisi yeniden sıfırlandı. Yeni karar, 15 gün sonra yürürlüğe girecek.

Konuya ilişkin İthalat Rejimi Kararı'na Ek Cumhurbaşkanı Kararı, Resmi Gazete’de yayımlandı.

Kararla, Nihai Kullanım Mevzuatı Kapsamında İndirimli Gümrük Vergisi Uygulanacak Tarım Ürünleri Listesi'nden "dökme etil alkol" satırı çıkarıldı.

15 GÜN SONRA YÜRÜRLÜKTE

Buna göre, kolonya ve dezenfektan üretiminde kullanılmak üzere dökme etil alkol ithalatında nihai kullanım kapsamında marttan bu yana yüzde sıfır olan gümrük vergisi, yerli biyoetanol üreticisinin korunması amacıyla daha önce olduğu gibi yüzde 10 olarak uygulanacak.

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını dolayısıyla talep artışı yaşanan kolonya ve dezenfektan üretiminde kullanılmak üzere ithal edilen dökme etil alkolde gümrük vergisi, 25 Mart'ta Resmi Gazete'te yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı çerçevesinde sıfırlanmıştı.

Yeni karar, 15 gün sonra yürürlüğe girecek.

(AA)

'Dökme etil alkol' vergisine düzenleme ile ilgili etiketler vergi alkol Korona ithal dezenfektan kolonya
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.