Resmi Gazete'de yayımlandı! Artık kimlik kartları ile yapılacak...

Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Ömer Fatih Sayan, vatandaşa büyük kolaylık sağlayacak bir uygulamanın hayata geçirildiğini duyurdu. Sayan'ın duyurduğu yenilik ile birlikte artık Nitelikli Elektronik Sertifika (NES) başvuru sahipleri, TC Kimlik Kartı vasıtasıyla kimliklerine uzaktan NES yükleyebilecek ve kimlik kartlarını güvenli bir şekilde kartları elektronik imza atmak için kullanabilecek.

Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Ömer Fatih Sayan, sosyal medya hesabından vatandaşları yakından ilgilendiren bir yeniliği duyurdu. 

RESMİ GAZETE'DE YAYIMLANDI

Sayan, Twitter'dan yaptığı paylaşımda, Elektronik İmza Kanunu'nun Uygulanması Yönetmeliği'nde yapılan değişikliğin bugün Resmi Gazete'de yayımlandığını anımsattı.

NES başvuru sahiplerinin kimliklerinin TC Kimlik Kartı vasıtasıyla uzaktan doğrulanarak TC Kimlik Kartlarına uzaktan NES yüklenebileceğini belirten Sayan, "Düzenlemeyle kimlik kartları güvenli elektronik imza atabilmek için de kullanılabilecek. Değişiklik, memleketimize ve sektörümüze hayırlı olsun." ifadelerini kullandı.

 

Resmi Gazete'de yayımlandı! Artık kimlik kartları ile yapılacak... ile ilgili etiketler kimlik kartı elektronik imza nes
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.